Actualitate

Reacţia premierului Florin Cîțu cu privire la crima din Oneşti: „Să fie făcuți răspunzători imediat!”

Publicat: 03 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacţia premierului Florin Cîțu cu privire la crima din Oneşti Să fie făcuți răspunzători imediat
Prim-ministrul Florin Cîţu

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, într-o intervenţie publică avută miercuri, 3 martie 2021, a discutat despre ancheta care are loc la Onești, judeţul Bacău, acolo unde un bărbat a sechestrat și ucis doi muncitori într-un apartament.

„Am vorbit cu domnul Bode despre acest caz, ieri. Am cerut o anchetă rapidă şi, în acelaşi timp, să se ia imediat măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi în cadrul lucrătorilor din Poliţie. Dacă cineva a fost vinovat şi dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor din Poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei vinovaţi trebuie să fie făcuți răspunzători imediat”, a declarat Florin Cîțu.

Anchetă în cazul criminalului de la Onești care a ucis două persoane

Într-o scurtă intervenţie la un post de televiziune, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne din Guvernul condus de Florin Vasile Cîțu a afirmat că Ministerul pe care îl conduce a demarat deja o anchetă în ceea ce priveşte coordonarea şi intervenţia poliţiştilor în dublă crimă de la Onești.

„Verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare. Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar, dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode cercetează declaraţiile făcute de reprezentanţii forțelor de intervenție

În cursul zilei de ieri, 2 martie 2021, şefii poliţiei au transmis faptul că intervenţia era una de succes până în momentul în care s-a produs un declic între negociatori şi criminal. Lucian Bode a menționat că acest aspect este în curs de cercetare şi se va ajunge la o concluzie pe baza declaraţiilor făcute de martori.

„Am auzit această afirmaţie şi acest lucru va rezulta din anchetă, avem acolo, dincolo de cercetarea noastră, avem o anchetă penală, preluată de Parchet şi va rezulta din anchetă acest lucru dacă într-adevăr, şi asta pe baza declaraţiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal şi de acolo ar fi fost acel declic la 16.55 când după o perioadă de linişte în care toate lucrurile păreau că evoluează într-o direcţie bună a negocierilor, practic s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaraţiilor martorilor”, a declarat Bode.

Tragedie în Oneşti. Un bărbat a ucis doi oameni într-un apartament

Luni, 1 martie 2021, Gheorghe Moroşan, un bărbat de 68 de ani din Oneşti, judeţul Bacău, a sechestrat doi muncitori într-un apartament din municipiu şi, în cele din urmă, i-a înjunghiat cu un cuţit.

Locuința fusese a bărbatului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite. Cei doi muncitori erau electricieni ai combinatului şi fuseseră trimişi de conducerea acestuia pentru a efectua o serie de modificări în imobil.

La locul tragediei au intervenit zeci de agenți de poliție, jandarmi și un negociator. În urma intervenţiei trupelor speciale, Gheorghe Moroșan a fost împuşcat. Criminalul se află în aceste momente stabil, fiindu-i prelevate nouă bile de cauciuc. Între timp, soția criminalului de la Onești a fost arestată pentru 30 de zile pentru complicitate cu criminalul.

Adauga un comentariu