Actualitate

Florin Cîțu promite că nu crește taxele: „Nici vorbă de așa ceva!“

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, promite că nu va crește taxele și susține că anul viitor România va recupera în întregime căderea economică din acest an, afirmând că nu vor fi majorate taxele.

„Toate estimările arată că anul viitor vom avea o creştere economică similară cu căderea de anul acesta. Deci vom anula în 2021 scăderea din acest an. Nu avem în vedere o majorare a taxelor. Sunt un liberal convins, iar din punctul meu de vedere taxe puţine şi mici sunt soluţia pentru o economie liberală”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Florin Cîțu promite că nu crește taxele: Cel mai mare risc vine de la agricultură!

Deși spune că nu vor crește taxele, ministrul Finanțelor este de părere că în trimestrul trei riscul cel mare privind evoluţia economiei vine din partea agriculturii, dar că îşi menţine opinia că România va evita recesiunea economică.

„În trimestrul trei, cel mai mare risc vine de la agricultură. Dacă ne uităm la consum, la investiţii, toate sunt peste aşteptări. La agricultură există riscul cel mai mare. Îmi menţin în continuare opinia că în acest an vom evita recesiunea tehnică, ceea ce înseamnă că nu vom avea două trimestre consecutive negative. Dar vom vedea ce se întâmplă cu agricultura. Aici este un mare semn de întrebare”, a menționat Florin Cîţu.

„Va fi o creştere economică la limită“

Ministrul de Finanțe este de părere că în trimestrul trei, din semnalele pe care le are, va fi o creştere economică la limită.

„Va fi la limită, pe plus. Toate estimările, nu doar ale Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, dar FMI, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale arată clar că economia României va fi pe creştere anul viitor, similar cu căderea de anul acesta. Vom încerca să anulăm şi să fim pe plus după doi ani de zile sau în cel mai rău caz pe zero după doi ani de zile”, a menționat Florin Cîţu.

Flroin Cîțu susține că salariul mediu nominal net a crescut în luna iulie

Ministrul Finanțelor susține că salariul mediu nominal net a crescut în luna iulie, iar injecția de lichidități în economie a funcționat foarte bine.

„A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019. Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale. Pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună“, precizează ministrul Finanațelor, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

„Injecția de lichiditate în economie a funcționat perfect“

În ciuda tuturor avertizărilor financiare privind problemele grave cu care se confruntă economia românească, ministrul apreciază că injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect.

„Spațiul fiscal este limitat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii. Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm.”, mai scrie ministrul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu