Actualitate

Florin Cîțu, spulberă orice speranță privind majorarea pensiilor și alocațiilor: „Nu ai cum să discuţi despre aşa ceva”

Publicat: 07 iun. 2020
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, arată uc mâna în sus
Ministrul de Finanțe Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat în această seară că nu vor exista curând măriri de pensii sau alocații. În ciuda afirmațiilor făcute în ultimele luni cu privire la majorarea pensiilor și salariilor, se pare că Guvernul Orban se află în imposibilitatea de a gestiona bugetul statului în așa fel încât să susțină categoriile de români care au nevoie de sprijin.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că singura îngrijorare a sa în toată această perioadă a fost situaţia finanţelor publice, iar frica pentru stabilitatea şi capacitatea de finanţare a ţării a fost mai mare decât cea de Covid-19.

„Nu prea am avut timp să mă gândesc la asta (frica de Covid-19 n.r.), singura îngrijorare a mea era ce se întâmplă în situaţia aceasta cu finanţele publice. Eu am respectat toate condiţiile, dar mai mult frică nu a fost pentru mine, pentru că am fost atât de concentrat din februarie de când am văzut că se întâmplă ceva, şi mă gândeam la cum o să ieşim. Când ai atât de multe probleme, la tine te gândeşti ultimul. Să ştiţi că mie îmi era mai frică în februarie şi în martie pentru deficit, stabilitate, capacitatea de finanţare. Da, îmi era mai frică decât de Covid”, a precizat, duminică, la Digi 24, Florin Cîţu, întrebat dacă îi era mai frică de deficit decât de Covid-19.

Legea dublării alocațiilor, o aberație conform lui Florin Cîțu

Florin Cîțu, ministrul de Finanţe din Guvernul Orban lansează aberaţie după aberaţie. Dacă despre creşterea pensiilor, Florin Cîțu a spus că acest lucru nu poate fi posibil aşa cum prevede legea, acelaşi ministru afirma că dublarea alocaţiilor copiilor este o aberaţie. Florin Cîțu a vorbit, în cadrul unui interviu despre dublarea alocaţiilor. Reacţia vine după ce Ludovic Orban a spus că aceasta dublare este o pomană şi că nu este de acord cu ea.

Comentarii
  • Sa vada PNL in toamna ce aberatie de vot o sa le trantesc in moalele capului.Prea aroganti,prea siguri pe ei,o sa vada ce #MUUIEPNL isi iau.Abia astept!

  • Asta tot timpul se teme de ceva;ba de spioni rusi,de PSD.,de deficit,sa fie premier. Oare de ce nu-i este frica de prostia lui? Daca ii este frica de ce nu sta acasa?
    O aberatie este faptul ca inca mai este ministru. Nu ei au facut bugetul prin asumarea raspunderii si au inclus alocatiile,salariile si pensiile ?Inseamna ca au mintit oamenii.

  • Ministra muncii a tót dat-o înainte cã banii sunt prevãzuti la buget. Acum vine Cîrtitoiul si dã cu bla bla cã nus bani. Ori fufa minte, ori prostu a furat mangotii! Oricum în toamnã vor fi penalizati, Muie PNL!

  • ati alergat cu voturile dupa el(ei) sa va scape de „ciuma rosie” ca nu mai vreti pensie de la ei,ca vreti pensie de la liberali sunt „ciuma galbena”.Va da Catu pensie sa nu puteti cumpara nici o lumanare.

Adauga un comentariu