Actualitate

Florin Cîțu susţine că a greşit pentru că nu i-a dat afară mai repede din Guvern pe cei din USR

Publicat: 04 oct. 2021
Florin Cîțu, în rolul lui superman
Florin Cîțu ar putea pierde majoritatea în PNL la câteva luni după ce a fost ales

În conferinţă de presă susţinută de Florin Cîțu au fost abordate mai multe subiecte. Premierul regretă că nu i-a da afară din Executiv mai repede pe cei din USR, formațiune politică care și-a anunţat deja intenţia de a vota moţiunea depusă de PSD.

Premierul a precizat faptul că în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, pe masa liberalilor sunt luate în calcul toate variantele.

Premierul Florin Cîțu susţine că regretă că nu i-a dat afară mai repede din Guvern pe cei din USR

Vorbim despre moţiunea de cenzură depusă de PSD, premierul consideră că ar fi trebuit să îi dea afară mai repede din Executiv pe cei din USR. Premierul menționează că parlamentarii USR-PLUS vor vota tocmai împotriva lor pentru că în moţiune a fost trecută şi incapacitatea ministerulor conduse de Ioana Mihăilă sau Cătălin Drulă:

”Ce mi se pare foarte interesant este că în moțiunea PSD se spune că este incompetent ministrul Sănătății, este incompetent ministrul Economiei. Deci, cei de la USR-PLUS vor vota împotriva lor, pentru că au deținut aceste portofolii. Mie asta îmi arată că am fost foarte indulgent și trebuia să îi dau afară mai repede, dacă ei spun că n-au fost buni la guvernare.”, a spus Florin Cîțu.

USR-PLUS, PSD și AUR sunt partidele din cauza cărora nu se plafonează prețurile la gaze și energie electrică

Pe de altă parte, premierul dă vina pe cei din USR-PLUS, PSD și AUR pentru că nu există o lege care să plafoneze prețurile la gaze naturale și energie electrică. Acesta a precizat că Guvernul va aprova o reducere a facturilor pentru consumatorul casnic:

„În acest moment, există o singură țară care are o pseudo plafonare, Spania. În ședința de guvern vom aproba o reducere a facturilor pentru consumatorul casnic. Din păcate, cei care vin cu moțiunea, nu țin cont că nu mai putem lua o măsură și pentru consumatorul non casnic. Dacă vom vedea că se ia această măsură a plafonării în mai multe țări UE, o vom lua și noi”, a declarat Cîțu.

Sunt toate variantele luate în considerare dacă moţiunea de cenzură va trece, susţine Florin Cîțu

În schimb, vorbit despre probabilitatea ca moţiunea de cenzură să treacă, premierul Florin Cîțu susţine că PNL are toate variantele luate în considerare şi că se va face o analiză după votul moțiunii de marți din Parlamentul României:

„În primul rând, dacă mâine va trece această moțiune de cenzură, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, USR, AUR dacă are un plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos, mă voi uita ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planul”, a spus Florin Cîțu.

În PNL situația nu este una mai roz, tabăra lui Ludovic Orban formată din aproximativ 40 de parlamentari iau în calcul să voteze moțiunea depusă de PSD.

Adauga un comentariu