Actualitate

Focar de coronavirus la farmacia Spitalului Judeţean de Urgență Slatina

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus la farmacia Spitalului Judeţean de Urgență Slatina
Spitalul Judeţean de Urgență Slatina

Focar de coronavirus descoperit la farmacia Spitalului Judeţean de Urgență (SJU) Slatina. Trei farmacişti şi nouă asistenţi de farmacie au teste pozitive pentru noul coronavirus.

Primele teste pozitive au apărut în 21 octombrie, iar de atunci focarul a continuat să se extindă.

„La momentul acesta avem trei farmacişti şi nouă asistente de farmacie infectate. O să funcţionăm cu cinci farmaciste acolo, pentru că ele în total sunt opt, şi 10 asistente de farmacie. O să avem un program corespunzător astfel încât să continuăm activitatea spitalului. Sper să nu mai apară şi alte situaţii de pozitivare. Sper eu să fie bine, acum, asta e situaţia“, a declarat managerul SJU Slatina, Dan Stana.

Focar de coronavirus și la secţia Gastroenterologie

În prezent, în spital este singurul focar activ, după ce, în urmă cu o săptămână, secţia Gastroenterologie, care a fost închisă tot în urma cazurilor de COVID-19 în rândul personalului, şi-a reluat activitatea. Dan Stana a declarat că personalul apt din farmacie, dacă la testarea care se efectuează la 7 zile de la contact nu vor fi descoperite şi alte cazuri, va fi organizat astfel încât să se asigure permanenţa.

„O să facă nişte ore suplimentare, dar le compensăm ulterior. La pacienţii pe care-i avem acum, trebuie“, a menționat Dan Stana.

La acest moment, în SJU Slatina sunt trataţi 68 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi 17 suspecţi. Opt pacienţi sunt la Terapie Intensivă. Spitalul funcţionează însă şi pentru pacienţii non-COVID, fiind cel mai mare spital şi aproape singura şansă în judeţ pentru pacienţii cu alte patologii.

Focar de COVID la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi

Un focar de COVID-19 a izbucnit la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Conform DSP, în urma unor testări, mai mulţi pacienţi dar şi personal medical au fost confirmaţi cu coronavirus.

Nu este singurul focar de COVID din Iaşi. În aceste momente sunt mai multe societăţi comerciale care se confrunta cu situaţii asemănătoare.

La Institutul de Psihiatrie Socola sunt 9 persoane depistate pozitiv la COVID

DSP Iaşi a anunţat luni, 26 octombrie, că la Insitutul Socola din Iaşi sunt 9 persoane infectate cu COVID. Este vorba despre 3 angajaţi în laboratorul de sănătate mintală şi 6 pacienţi internaţi la Secţia exterioară Şipote cronici 1.

În cauză s-au luat toate măsurile de siguranţă. Persoanele sunt simptomatice şi sunt izolate la domiciliu, fiind vorba despre angajaţi, iar pacienţii sunt izolaţi în unitatea medicală mai sus amintită. Toate persoanele sunt monitorizate constat de personalul medical. Ancheta epidemiologică se află în desfăşurare.

Focar de COVID-19 în secţia de Cardiologie a SJU „Sf. Pantelimon” Focşani

Un nou focar de COVID-19 este activ în secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, după ce patru cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

„La nivelul secţiei de Cardiologie avem în acest moment patru cadre medicale infectate cu virusul SARS-CoV-2. S-a demarat ancheta epidemiologică la nivelul secţiei de Cardiologie. Cadrele medicale confirmate pozitiv au fost izolate la domiciliu, iar pacienţii care sunt internaţi pe secţie vor fi retestaţi”, a declarat managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

Adauga un comentariu