National

Focar de COVID-19 în Prahova: 15 copii au fost infectați cu Sars-Cov-2 doar în ultimele 24 de ore

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de COVID-19 în Prahova 15 copii au fost infectați cu Sars-Cov-2 doar în ultimele 24 de ore
15 copii şi adolescenţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în Prahova

Un focar de COVID-19 a fost depistat în Prahova. În ultimele 24 de ore, 15 copii şi adolescenţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. Între timp, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 7.000, iar numărul paturilor destinate bolnavilor cu COVID-19 scade, la Terapie Intensivă nefiind locuri libere.

Cu 110 noi diagnostice de COVID-19 stabilite în 24 de ore, judeţul Prahova a depăşit, conform raportării de luni, pragul de 7.000 de infectări de la începutul crizei sanitare, ajungând la 7.021 de bolnavi.

Dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean, 242 au murit, cele mai recente patru decese fiind înregistrate duminică, în cazul unor pacienţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 63 şi 70 de ani.

Prahova înregistrează şi un record local: 15 dintre pacienţii nou diagnosticaţi au vârste de până în 18 ani, aceasta fiind cel mai mare număr raportat la nivel judeţean în ceea ce priveşte îmbolnăvirile în rândul copiilor şi adolescenţilor.

O fată în vârstă de 18 ani, cel mai tânăr pacient decedat din cauza COVID-19

Cel mai tânăr pacient al cărui deces a fost asociat COVID-19 în judeţ a fost raportat săptămâna trecută, fiind vorba despre o tânără de 18 ani, care suferea de o boală cronică renală şi care a dezvoltat o insuficienţă respiratorie.

Între timp, numărul de paturi alocat pacienţilor cu COVID-19 scade, deşi autorităţile au alocat noi paturi, în ultimele săptămâni, acestei patologii. Astfel, din totalul de 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, luni erau raportate ca fiind ocupate 356 de paturi. La Terapie Intensivă toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate, precizează datele oficiale prezentate de Prefectura Prahova.

Două focare de COVID-19 în Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP) a dat publicării lista cu încă două focare de COVID-19 în Iaşi. Se pare că la CNUD-EFCO OPERATIONS Iași s-au mai descoperit încă 10 salariaţi.

În aceste condiţii, şantierul a fost închis, iar zona a intrat într-un proces de dezinfecţie. Angajaţii au o stare de sănătate bună, aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical şi au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Un nou focar de coronavirus în România, la Universitatea de Vest

Un nou focar de COVID-19 a fost anunţat, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, cinci persoane fiind confirmate cu coronavirus la Universitatea de Vest.

Numărul focarelor aflate în observaţie epidemiologică în judeţ a ajuns astfel la zece.

Conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, cele cinci persoane confirmate cu coronavirus sunt patru angajaţi şi o studentă.

În prezent, sunt active focare de COVID-19 la cinci unităţi economice din Sânnicolau Mare, Ghiroda, Timişoara, Lugoj şi Dumbrăviţa, la un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Timişoara, la Spitalul de Copii din Timişoara (15 cazuri), la o organizaţie non-guvernamentală, la Penitenciarul Timişoara (20 de cazuri) şi la Universitatea de Vest.

Prefectura Timiş a anunţat, luni, o scădere, în ultimele 24 de ore, a numărului de nou confirmaţi cu SARS-CoV-2, de la 155 de cazuri în raportarea precedentă, la 52 de cazuri, în condiţiile în care numărul de teste efectuate a fost de aproape 10 ori mai mic.

Cele 52 persoane nou confirmate sunt din Timişoara (29), Dumbrăviţa (şase), Pişchia (patru), Buziaş (trei), Moşniţa Nouă (două) şi câte una în Giroc, Jebel, Niţchidorf, Foeni, Şandra, Sânmihaiu Român, Urseni (Moşniţa Nouă) şi Izvin (Recaş).

Adauga un comentariu