Actualitate

Focar de COVID-19 la Prefectura Sibiu

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de COVID-19 la Prefectura Sibiu
Mai multe persoane din Prefectura Sibiu s-au infectat cu coronavirus

Un focar de COVID-19 a fost identificat la Prefectura Sibiu, unde creşte numărul angajaţilor care sunt confirmaţi cu noul coronavirus.

Încă şapte angajaţi din Prefectura Sibiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, trei fiind din Serviciul Paşapoarte. Instituţia este din nou dezinfectată. Nouă angajaţi ai Prefecturii sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Vă informăm că în urma rezultatelor testelor efectuate în cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Sibiu, un număr de 7 persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care 3 persoane sunt din cadrul serviciului comunitar de paşapoarte. La acest moment, un număr total de 9 persoane sunt confirmate pozitiv”, au transmis, joi, 5 noiembrie, reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Anchetă epidemiologică la Prefectura Sibiu

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică, aceasta fiind în derulare.

„În ceea ce priveşte activitatea serviciului comunitar de paşapoarte a fost reluată în această dimineaţă, iar în ceea ce priveşte activitatea instituţiei aceasta nu este afectată”, au precizat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Testarea tuturor angajaţilor s-a dispus după ce prefectul Mircea Creţu şi o angajată din Serviciul Paşapoarte au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Prefectul județului Sibiu, diagnosticat cu COVID-19

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Vă informăm că domnul prefect, Mircea Crețu, a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2 în această seară”, a anunțat Prefectura Sibiu. Reprezentanții instituției nu au oferit mai multe informații despre starea de sănătate a prefectului, dar au anunțat că vor reveni marți cu detalii.

„Aveți grijă de sănătatea voastră și protejați-vă”, este mesajul transmis cetățenilor de Prefectura Sibiu.

În ultimele zile, prefectul a participat în numeroase localități la ședințele de investitură ale primarilor și noilor consilii locale, stabilite în urma alegerilor locale din 27 septembrie. În ultima săptămână, Mircea Crețu a participat la ceremoniile de învestire a consiliilor locale precum și a primarilor dinMarpod, Axente Sever, Copșa Mică, Blăjel, Gura Râului și Agnita.

Masca, obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Sibiu

Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Sibiu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că măsura se va aplica începând de marţi în toate localităţile.

Regula se va aplica după ce în Sibiu rata de infectare a ajuns la 4 persoane infectate la mia de locuitori.

„În conformitate cu prevederile art. 3, alin. (2) din Anexa 2 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, ora 00:00 până la data de 16.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise, pe întreg teritoriul judeţului Sibiu”, se arată în decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Nelu Tătaru: „Nu luăm în discuţie carantinarea orașului Sibiu“

Minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu se pune, la acest moment, în discuţie introducerea în carantină a oraşului Sibiu.

„Am evaluat în aceste momente efectiv focarele existente, dezvoltarea acestor focare, zonele care au dat acest număr de cazuri şi numărul de cazuri în sine. Dacă aceste cazuri sunt izolate şi carantinate menţinem o evaluare pe o următoare perioadă tocmai pe parcursul acestor măsuri pe care le avem. Deocamdată, nu luăm în discuţie acest lucru până nu facem această analiză şi evaluăm şi măsurile pe care le-am propus eu pentru a scădea transmiterea”, a declarat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu