Actualitate

Prefectul județului Sibiu, diagnosticat cu COVID-19

Publicat: 03 nov. 2020
Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu
Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a fost diagnostica cu COVID-19.

„Vă informăm că domnul prefect, Mircea Crețu, a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2 în această seară”, a anunțat Prefectura Sibiu.

Reprezentanții instituției nu au oferit mai multe informații despre starea de sănătate a prefectului, dar au anunțat că vor reveni marți cu detalii.

„Aveți grijă de sănătatea voastră și protejați-vă”, este mesajul transmis cetățenilor de Prefectura Sibiu.

De la începutul pandemiei, în judeţul Sibiu au fost confirmate infectate 5.813 persoane, din care 152 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa înregistrată la 14 zile este de 4,04 cazuri la 1.000 de locuitori.

În ultimele zile, prefectul a participat în numeroase localități la ședințele de investitură ale primarilor și noilor consilii locale, stabilite în urma alegerilor locale din 27 septembrie. În ultima săptămână, Mircea Crețu a participat la ceremoniile de învestire a consiliilor locale precum și a primarilor dinMarpod, Axente Sever, Copșa Mică, Blăjel, Gura Râului și Agnita.

Masca, obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Sibiu

Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Sibiu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că măsura se va aplica începând de marţi în toate localităţile.

Regula se va aplica după ce în Sibiu rata de infectare a ajuns la 4 persoane infectate la mia de locuitori.

„În conformitate cu prevederile art. 3, alin. (2) din Anexa 2 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, ora 00:00 până la data de 16.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise, pe întreg teritoriul judeţului Sibiu”, se arată în decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Târgul de Crăciun de la Sibiu, anulat din cauza pandemiei anul acesta

Târgul de Crăciun de la Sibiu, din acest an, nu se va mai organiza. Asociaţia Events For Tourism a anunţat că suspendă organizarea Târgului de Crăciun din acest an .

„Ştim că vă aşteptaţi ca dintr-o zi într-alta să ne vedeţi instalând căsuţele în centrul oraşului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, şi orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranţa că ne putem aduce contribuţia la încetinirea creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toţii, în această perioadă. Noi suntem pregătiţi să organizăm evenimentul, în cazul în care situaţia se va îmbunătăţi vom regândi această decizie, până atunci, aveţi grijă de voi”, au transmis organizatorii pe Facebook.

Târgul de Crăciun de la Sibiu, organizat din 2007 în Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului, era considerat unul dintre cele mai atractive din România, aducând un aport important la industria turistică a oraşului în perioada de la mijlocul lunii noiembrie până la începutul lunii ianuarie. Organizarea manifestării era cofinanţată de către Primăria Sibiu.

 

Adauga un comentariu