Local

Fost ministru al Transporturilor, pușcăriașul Relu Fenechiu, lăsat fără permis! Carnetul ieșeanului rămâne suspendat pe 90 de zile! Degeaba a încercat să le demonstreze polițiștilor că are dreptate! (Exclusiv)

Publicat: 05 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fost ministru al Transporturilor pușcăriașul Relu Fenechiu lăsat fără permis Carnetul ieșeanului rămâne suspendat pe 90 de zile Degeaba a încercat să le demonstreze polițiștilor că are dreptate Exclusiv
Polițiștii de la Rutieră i-au săltat permisul de conducere lui Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, după ce a călcat pedala de accelerație

Polițiștii l-au lăsat fără permis pe fostul ministru al Transporturilor. Ex-baronul liberal ieșean a contestat procesul-verbal în instanță, dar a pierdut procesul. Însă judecătorii au respins plângerea formulată de pușcăriașul Relu Fenechiu în contradictoriu cu polițiștii

Poliția Rutieră din Vaslui l-a lăsat fără permis pe fostul ministru al Transporturilor, pușcăriașul Relu Fenechiu! Carnetul i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile! Ieșeanul, acuzat că a călcat pedala de accelerație prea tare, a contestat în instanță procesul-verbal!
Astfel, fostul baron liberal a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui. Însă magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui au respins la finele săptămânii trecute plângerea formulată de fostul ministru al Transporturilor.

Fostul baron liberal ieșean Relu Fenechiu nu i-a impresionat pe judecători

Magistrații vasluieni au hotărât că procesul-verbal întocmit de polițiști pe numele ex-baronului liberal este corect.

„Instanța respinge plângerea contravențională formulată de către petentul Relu Fenechiu în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, ca fiind neîntemeiată. Menține ca fiind temeinic și legal procesul-verbal de constatare a contravenției întocmit de către intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui”, au arătat judecătorii vasluieni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

A dat în judecată Poliția, sperând să rămână cu carnetul de conducere

Procesul dintre fostul ministru al Transporturilor, pușcăriașul Relu Fenechiu și Poliție a început anul trecut. Atunci, ex-baronul liberal ieșean le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Vaslui să dispună anularea procesului-verbal prin care a fost sancționat de către agenți.
Pe 5 august 2020, Relu Fenechiu a fost prins în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe un drum public din județul Vaslui. Surse judiciare afirmă că fostul ministru al Transporturilor a depășit la un moment dat viteza legală pe acea porțiune de drum cu peste 50 de kilometri la oră. În urma constatării, agenții l-au sancționat pe Relu Fenechiu cu 10 puncte de penalizare. Mai mult, spun aceleași surse, permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. A doua zi, fostul ministru al Transporturilor a contestat în instanță procesul-verbal prin care i-au fost aplicate sancțiunile amintite.

Relu Fenechiu a mers la pușcărie după ce a fost condamnat în două dosare de corupție

Amintim că fostul ministru al Transporturilor, pușcăriașul Relu Fenechiu, a avut probleme serioase în Justiție. Astfel, Relu Fenechiu a fost condamnat în două dosare de corupție. Acesta a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani de pușcărie în dosarele intitulate generic „Transformatorul” și „Siveco”. În cele două dosare de corupție, fostul ministru al Transporturilor a fost pedepsit pentru că a luat șpagă. Așadar, în dosarul „Transformatorul”, Fenechiu a fost acuzat că a livrat transformatoare uzate către fosta societate Electrica.

Mai apoi, procurorii anticorupție l-au acuzat pe fostul baron liberal că, în perioada 2008-2014, a cerut și a primit de la reprezentanții unei societăți comerciale suma de 4.300.000 de euro pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat”, atribuirea contractului către firma respectivă și derularea acestuia în bune condiții.

„Concret, sprijinul acordat de Relu Fenechiu s-a materializat prin intervenția sa la persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Educației Naționale, asupra cărora avea influență în acel moment”, au spus anchetatorii.

Adauga un comentariu