Local

Fosta Policlinică cu plată din Copou devine grădiniță. Proiect de peste un milion e euro demarat de Primăria Iași – LIVE VIDEO

Publicat: 17 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fosta Policlinică cu plată din Copou devine grădiniță. Proiect de peste un milion e euro demarat de Primăria Iași - LIVE VIDEO
Fosta Policlinică cu plată din Copou va fi transformată în grădiniță după un proiect făcut de Primăria Iași

Fosta Policlinică cu plată din cartierul Copou va fi transformată în grădiniță. Primăria Iași a demarat un proiect de peste un milion de euro de reabilitare a imobilului din strada Codrescu, care va fi discutat de Consiliul Local în ședința extraordinară de astăzi, 17 august 2020. În ședința de plen de la Palatul Roznovanu vor fi discutate și alte proiecte de hotărâre

Fosta Policlinică cu plată din cartierul ieșean Copou va fi transformată în grădiniță. Primăria Iași a demarat un proiect de peste un milion de euro de reabilitare a imobilului din strada Codrescu. Proiectul va fi discutat de Consiliul Local în cadrul ședinței extraordinare a plenului care va avea loc astăzi, 17 august 2020. Pe ordinea de zi a ședinței aleșilor locali vor apărea și alte proiecte de hotărâre.

Fosta Policlinică cu plată va fi transformată în grădiniță. Instituție cu 200 locuri pentru copii

Conform proiectului de hotărâre emis de Primăria Iași, fosta Policlinică cu plată din Copou va fi transformată în totalitate în spațiu de grădiniță.

„Clădirea fostei Policlinici cu plată de pe strada Codrescu nr. 5 va fi reabilitată și transformată în grădiniță. Municipalitatea ieșeană a elaborat un proiect de hotărâre prin care va supune consilierilor locali, în ședința extraordinară de luni, 17 august, aprobarea documentației tehnico-economice privind acest nou obiectiv de investiții din sfera educației preșcolare”, au menționat cei de la Primăria Iași.

Noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri în opt săli de grupă. Valoarea estimată a investiției este de 5,5 milioane lei (1,1 milioane euro). Lucrările de construcții și montaj vor costa 4,1 milioane lei (854 mii euro). Lucrările se vor întinde pe o perioadă de 12 luni.

Lucrări noi demarate de Primăria Iași la clădirea din strada Codrescu

Fosta Policlinică cu plată din Copou va fi reabilitată în integralitate.

„Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât și al stabilității și siguranței construcției, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii”, se mai arată în proiectul de hotărâre emis de Primăria Iași.

Ședință extraordinară la Palatul Roznovanu. Iată lista proiectelor aflate pe ordinea de zi

La Primăria Iași va avea loc astăzi o ședință extraordinară de Consiliu Local în care se vor discuta mai multe proiecte. Aleșii locali vor discuta și despre avizarea unor indicatori legați de reabilitarea străzilor Sofia Nădejde din zona Cicoarei și Ion Roată din cartierul Copou. Strada Sofia Nădejde va fi reabilitată și transformată în stradă cu patru benzi.

Pe ordinea de zi va apărea și un proiect legat de un studiu de fezabilitate pentru noua arenă sportivă de 24.179 locuri din zona Moara de Vânt, arenă ce va purta numele „Regele Ferdinand I”. Consilierii locali vor mai discuta și despre acordarea unor facilități pentru cei care vor dona sânge la Centrul de Transfuzii din Iași. Municipalitatea va acorda pe lângă alte facilități și 500 lei celor care vor dona sânge. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen va mai fi discutat un proiect legat de preluarea drumurilor naționale DN 24 și DN 28 de la Ministerul Transporturilor la Primăria Iași.

Adauga un comentariu