National

Fostul ministru Eugen Teodorovici, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE a făcut o analiză completă legată de starea în care se află România – VIDEO

Publicat: 28 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul ministru Eugen Teodorovici la Dezbaterea Zilei - programul BZI LIVE a făcut o analiză completă legată de starea în care se află România - VIDEO
Eugen Teodorovici, la BZI LIVE

Fostul ministru Eugen Teodorovici a făcut în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE o analiză completă legată de starea în care se află România.

Potrivit unui studiu, românii au resimțit mult mai puternic evenimentele din cursul acestui an: 83% dintre cetăţeni consideră că 2022 a fost un an prost pentru România, iar 61% sunt de acord că a fost un an prost pentru ei și familiile lor.

Eugen Teodorovici, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La ediţia „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, miercuri, 28 decembrie, s-a comentat alături de invitatul Eugen Teodorovici stilul dispreţuitor de umilinţă continuă din partea autorităţilor care, potrivit cunoscutului politician, „arată neştiinţă şi lipsa de profesionalism”.

„2022, alături de 2020 şi 2021, este un an în care România pierde, în timp ce alte state câştigă. Anul 2023 va fi un am mai rău din mai multe puncte de vedere. În primul rând au fost măsuri luate în pripă, au fost date de Guvern prin Ordonanţe de Urgenţă, ni s-a motivat că arde. Şi ce să vedeţi, în parlament acele măsuri urgente au fost amânate sau chiar schimbate. Asta dovedeşte că cei care le-au promovat n-au ştiut să joace politic. Asta arată neştiinţă şi lipsa de profesionalism.

Influențele străine vor fi întotdeauna. De aia imperiile mari din Europa au tras la ele şi astăzi ne dau lecţii de moralitate. România are nevoie de 100 de ani de zile de derogare pentru a îndrepta cât de cât nedreptatea pe care a primit-o din vestul Europei. Lucrurile sunt foarte clare. Noi finanţăm astăzi marile economii ale Europei şi stăm în genunchi față de ei”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici: „ În România se caută persoane care să fie puse în funcţii de decizie care au în spate anumite slăbiciuni”

În aceeaşi cheie, Eugen Teodorovici a vorbit despre tendinţa de a pune persoane cu „anumite slăbiciuni” care apar în funcţiile publice din România.

„PSD este un partid captiv. Acceptă foarte greu această situaţie. În România se caută persoane care să fie puse în funcţii de decizie care au în spate anumite slăbiciuni, acele dosare penale. Şi domnul Ciolacu este o persoană care are în spate anumite probleme. Este logic, numai cine nu vrea să înţeleagă că Ciolacu este unul dintre persoanele politice ţinut în funcţii publice pentru că are o mare slăbiciune la care se poate umbla oricând. Din păcate, fiind condus de el şi de câteva persoane care nu sunt departe de această logică, ţin un partid care reprezintă o mare parte din populaţie.

Situaţia din România aceasta este, iar un partid de stânga ar fi avut foarte mari şanse dacă ar fi condus de persoane integre. Un astfel de partid ar fi fost votat masiv de români. De asta se doreşte partide mari captive şi cele mici să fie cele care să joace după anumite grupuri de interese. Aşa, din păcate, se fac jocurile împotriva României şi românii nu înţeleg ce se întâmplă. Explicaţia este simplă: lipsa de implicare”, a conchis Eugen Teodorovici.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE Eugen Teodorovici a vorbit şi despre „eşecul” Schengen.

Adauga un comentariu