National

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, și-a dat demisia din PSD: „M-am hotărât să o iau de la capăt”

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul premier al României Viorica Dăncilă și-a dat demisia din PSD M-am hotărât să o iau de la capăt
Fostul premier PSD Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia din partid

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, și-a dat demisia din PSD. Tot astăzi, 29 martie 2022, social-democrata demisionat și din funcția deținută la Banca Națională a României. Pe lângă cele două anunțuri, aceasta a menționat că și-a înființat un nou partid și anume NOI (Națiune Oameni Împreună).

Reamintim faptul că Viorica Dancila a ajuns editorialist în publică „The Jerusalem Post”, unde s-a semnat pe un articol de opinie.

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din PSD: ”Sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici”

După ce și-a dat demisia din Partidul Social Democrat, Viorica Dăncilă a anunțat că va face parte dintr-un partid tânăr, iar decizia luată după 26 de ani de apartenență la PSD a fost una grea.

„Partidul cu persoane tinere, dar valoroase, care au decis să nu mai stea deoparte. Nu a fost facil ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe foarte mulți dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulți conaționali. Mi-am asumat activitatea mea publică, atât cu bune, cât și cu rele. Tocmai de aceea, sunt absolut sigură că revenirea mea în politică va atrage și multe critici”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Fostul prim-ministrul al țării noastre a menționat că nu poate să stea deoparte atunci când lucrurile nu merg pe un făgaș normal.

„Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am vrut să revin în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care domeniul politic poate fi diferit, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”, a mai adăugat fostul premier al României.

Viorica Dăncilă: ”Fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun”

În continuarea declarației sale, făcută după demisionarea din PSD și BNR, Viorica Dăncilă a ținut să menționeze că în partidul NOI oamenii nu au făcut politică, iar viziunea lor este bazată pe patriotism.

Mai mult decât atât, Dăncilă afirmă că fiecare are o datorie în această țară, aceea de ne implica pentru a oferi un viitor mai bun.

Nu în ultimul rând, după ce Viorica Dăncilă și-a dat demisia din PSD și BNR, fostul premier a menționat că „nu mai avem voie să stăm deoparte”.

Adauga un comentariu