Actualitate

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, la BZI LIVE: „Dacă statul român era un SRL, era pe faliment. Manageri slabi, prea mult personal şi nu produce” – VIDEO

Publicat: 23 ian. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Fostul prim-ministru al României Victor Ponta la BZI LIVE Dacă statul român era un SRL era pe faliment. Manageri slabi prea mult personal şi nu produce - VIDEO
Fostul prim-ministru al României Victor Ponta la BZI LIVE

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta a discutat în cea mai nouă ediție BZI LIVE despre criza economică în care se adâncește țara noastră și pare că nu mai are scăpare. Având în vedere sumele enorme împrumutate de la străini, forța de muncă ce pleacă din România, populația tot mai îmbătrânită, ce se va alege de noi?

„România în acest moment e ca un sărman din ăla care aşteaptă să i se mai dea ceva”, a spus Victor Ponta la BZI LIVE.

Victor Ponta la BZI LIVE

Invitatul BZI LIVE de luni, 23 ianuarie, a discutat despre subiectele de cel mai mare interes pentru români. Astfel, Victor Ponta a reiterat problema reprezentată de criza economică din România, fapt care se datorează proastei guvernări a aleșilor noștri. Din moment ce mergem pe premisa că ‘tot ce e românesc trebuie să dispară’, și aici vorbim de produse autentice, firmele românești.. economia se duce la vale și odată cu plecarea oamenilor spre un trai mai bun.

„Dacă azi mai găsiţi cartof românesc în pieţe, e bine. De mâine o să luaţi de la turci, de la polonezi… Nu există un plan de dezvoltare a economiei în România. Domnul Ciucă nu se pricepe. Iohannis s-ar pricepe, având în vedere câtă avere a făcut din meditaţii… Chiar se puteau face investiţii şi creşte economia locală, dar nici nu ai cu cine. Că nu se pricep oamenii şi nici nu îi prea interesează. Cei care nu fac nimic acum, probabil că nu au probleme. Când nu faci nimic, nici nu păţeşti nimic.

România în momentul acesta, nu mai reuşeşte să producă nimic. Orice vrei, e din import. Şi atunci, guvernul nostru în ultimii 3-4 ani, ce a făcut? S-a împrumutat şi s-a împrumutat, bineînţeles, cu dobânzi foarte mari. Noi banii pe care îi împrumutăm, îi dăm practic înapoi, nu îi investim la noi. Şi cine o să plătească datoria asta? Pentru că eu nu cred că o vor face copiii noştri. Ei o să plece în Franţa, Anglia, Spania.. de ce să stea în România să plătească banii de care şi-au bătut joc? Iar o ţară din care îţi pleacă tinerii și cei mai buni meseriaşi, e o ţară fără viitor.

Aţi văzut că marile companii tot dau afară zeci de mii de oameni… Și e păcat că nu ne-am creat noi firmele noastre româneşti de IT. Am avut o ocazie de care ne-am cam bătut joc şi o să treacă peste noi. Noi nu am fost deştepţi să construim nişte firme ale noastre! Noi i-am pus pe tinerii noştri să lucreze la firmele din afară, la multinaționale… şi mi-e că o să îi dea prima dată pe români afară”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta: „O să ne împrumutăm la cămătari, că e mai ieftin…”

De altfel, Victor Ponta spune că oamenii ce ar fi de drept capabili să se se implice în conducerea țării, nu o fac din simplul fapt că nu vor să se amestece în această pânză de păianjen, în acest circ grotesc, de cele mai multe ori. Iar în vreme ce banii adunați din taxele plătite de români nu sunt gestionate cum și unde trebuie, situația economică din România nu se va schimba în bine prea curând.

„Ne ducem la vale pentru că dacă statul român era un SRL, acum era închis. Era pe faliment. Manageri slabi, prea mult personal şi nu produce. Ce produce nu vrea nimeni să cumpere. E ceva ce recepţionează toate taxele noastre şi distribuie în afară.

Acum eu nu cred că e cineva foarte entuziasmat de politică. ‘Ţin cu cutare pentru că îmi dă un loc de muncă…’ Aici s-a stricat treaba asta, cu militantismul. Acum, în acest moment, guvernul și statul român distribuie în scop destul de clientelar banii pe care îi iau de la noi. Iar în momentul în care auzi că angajatul de la privat vrea să plece la stat pentru că se câștigă mai mult și se munceşte mai puţin, înseamnă că ceva s-a dereglat.

Ne împrumutăm, şi cred că o să ne împrumutăm la cămătari, că e mai ieftin… şi rămânem cu o gaură de vierme”, a conchis Victor Ponta.

Comentarii
  • Eu de multa vreme spun : statul trebuie sa si produca, nu numai sa consume. Au fost multe sectoare privatizate aiurea : energia, utilitatile. Nationalizati-le cum a facut si Ungaria, si acum ungurii au cele mai mici preturi la utilitati din toata UE.
    Voi stiti cu cat ne taxeaza furnizorii de energie electrica? Daca Hidroelectrica livreaza in sistem energie in valoare de 100 de lei, furnizorii adauga la pret inca 88 de lei si spun ca atata ii costa distributia. E jaf curat. Cum sa coste distributia aproape cat productia???

Adauga un comentariu