Titlurile zilei

Fostul șef de la DNA Iași, naș de cununie la petrecerea dezvoltatorului imobiliar Aurel Rașcenco, care și-a găsit nevastă cu 22 de ani mai tânără! Sorin Călin: „Nu comentez, o zi bună!” – FOTO/VIDEO

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Fostul șef de la DNA Iași naș de cununie la petrecerea dezvoltatorului imobiliar Aurel Rașcenco care și-a găsit nevastă cu 22 de ani mai tânără Sorin Călin Nu comentez o zi bună  FOTOVIDEO
Călin Sorin a fost nașul de cununie pentru cuplul Aurel Rașcenco – Elena Dumitriana Bîrzu

Noi detalii sunt dezvăluite de la nunta lui Aurel Rașcenco, controversatul afacerist din Iași, care a fost implicat în dezvoltarea unor proiecte imobiliare îndoielnice.

Pe data de 17.07.2022, Aurel Rașcenco s-a căsătorit, în secret, cu Elena Dumitriana Bîrzu, alintată Diana. Petrecerea a avut loc la Casino Sinaia, județul Prahova. Pe lista invitaților s-au regăsit apropiați de-ai afaceristului, dar au fost și mulți absenți ce nu au răspuns invitațiilor. Spre exemplu, bunul lui amic, Lucian Stoean, nu a venit la nuntă, după ce s-ar fi certat în ultimele luni. Nunta a fost întreținută de manelistul Bogdan de la Ploiești și de Andra, care a venit însoțită de prezentatorul Cătălin Măruță. Petrecerea a început la ora 17.00 și s-a încheiat în zorii zilei următoare. Întrebat despre numele nașilor, Aurel Rașcenco, originar din Republica Moldova, a evitat să ofere un răspuns.

„Să nu intrăm în detalii”, a spus Rașcenco, în urmă cu câteva zile.

De precizat este faptul că mirele are 53 de ani, în timp ce soția a împlinit 31. La ora 11.00, a fost oficiată cununia civilă, după care a avut loc și cea religioasa. Tânăra soție este originară din satul Războieni, comuna Ion Neculce, în apropiere de orașul Târgu Frumos.

Sorin Călin, fostul șef DNA Iași, l-a nășit pe Rașcenco

Reporterii BZI au aflat că Aurel Rașcenco și-a ales un naș de cununie cu „pedigree”. Este vorba despre Sorin Călin care a fost șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași. Fostul procuror a fost contactat pentru a oferi detalii despre legăturile cu dezvoltatorul imobiliar.

„Nu comentez, o zi bună!”, a fost singura declarație a fostului procuror.

La începutul anului 2014, Sorin Călin a demisionat din fruntea DNA Iași. Fostul procuror a primit și un avertisment din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru modul în care a instrument dosarele mai multor interlopi din Iași. Împotriva procurorului au fost înregistrate mai multe plângeri. După demisie, a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. A încercat să se transfere la alte structuri, dar CSM a respins solicitările. În final, Sorin Călin a renunțat la cariera de procuror. Din informațiile deținute de BZI, Sorin Călin activează în mediul privat, apropiat fiind de zona de afaceri cu produse petroliere. În edițiile trecute ale BZI, a fost prezentat cazul unui proiect imobiliar controversat, inițiat de Aurel Rașcenco în comuna Bârnova.

Aurel Rașcenco a pus la dispoziție meniul de pe masa invitaților

După nunta de pe data de 17.07.2022, Aurel Rascenco a revenit cu o serie de precizări legate de meniurile puse la dispoziție invitaților. Astfel, afaceristul a anunțat că nuntașii s-au putut înfrupta cu roastbeef în mantie de piper zdrobit, cu rucola, parmesan și cremă de ardei copt, ruladă din curcan, mușchiuleț și ciuperci în mantie de migdale, mousse din ficat de rață pe blat de ciocolată și fructe, sferă din cremă de brânză, cu struguri în barot de nucă, trandafir de somon fume, ou de prepeliță, icre roșii pe cruton cu mărar, pastetă de căprioară, aspic de mistreț sau creveți. Lista a continuat cu biban de mare, scoici, orez sălbatic, pulpă de rață confiată, sarmale tradiționale în foi de varză, sarmale din piept de rață în foi de viță și mămăligă. La capitolul băuturi, la mese au fost puse băuturi ca whisky, vodka, vin etc.

Aurel Rașcenco: „A mai fost un carabet cu 6 persoane”

Afaceristul a precizat că invitații nu au fost nevoiți să ofere bani în plic. Totuși aceștia au venit cu diverse cadouri.

„Am avut 140 de invitați, cu tot cu muzicanți. Orice om care mănâncă în cazinou plătește 40 de euro, plus meniul care este altă discuție. Asta e taxa suplimentară. A fost nuntă fără dar, Andra nu are prețurile pe care le spuneți dumneavoastră, ar trebui să cânte în continuu, puteți dubla prețurile. Cazarea nu a fost numai la Excelsior, a fost cazare la hotelul Palace. Locația nu a fost doar Sala Baccara, a fost Sala Verde, apartamentul verde, foișorul, grădina Ghica, plus parcarea din față. Andra a venit cu formația, cu 20 de oameni, Bogdan de la Ploiești a venit cu 12 oameni în formație. A mai fost un cabaret cu 6 persoane și 5 fotografi, plus Cătălin Măruță”, a ținut să menționeze afaceristul.

În cursul zilei de ieri, 24.07.2022, Aurel Rașcenco nu a mai răspuns, în urma apelurilor telefonice, pentru a detalia legăturile cu fostul procuror, Sorin Călin.

Comentarii
  • Păi nu in aceiași perioadă ,,a fost ucis” pe bucățele și dosarul Clanului din Iași???? Dosar care de altfel a fost foarte bine construit și pe bune! Toată lumea a știut că ,,se ucide ” dosarul prin influență, nimeni n-a făcut nimic!

  • „A mai fost un carabet cu 6 persoane și 5 fotografi, plus Cătălin Măruță”.. care mă ia de puță. Ce-i ăla Carabet ,e ceva de prin taigaua siberiană?

  • Si Rascenco si primarul Mihai Balan din Barnova trebuie arestati pentru ce fac pe terenurile comunei. DNA trebuie sa intre repede in ei.

  • Invidioșilor care sunteți voi,vă e ciudă că ăștia doi,mirele și mireasa,când se pupă se lipesc ca ventuzele ? Despre nașul mare numai de bine și la mai multe nășeli dintr-astea.
    Cât privește clica de la Bârnova cu Bălan, nevasta lui ,notărița, socrul lui Bălan, marele rechin pesedist și rstul agaricilor ziși rechini imobiliari,se termină și astea. Domn Bălan are trei dosare în lucru,mai are deja două procese abia începute, de paternitate și încă vreo 20 pe civile,referitor la niște terenuri, fosta avocată angajată la premăria de acolo știe ea mai multe ca de altfel și domnul secretar, pupai-aș amanta aia schiloadă de-e plimbat-o la nunta lui ăsta mic la Sinaia.Hai să trăiți !

  • De asta Auraș a iesit basma curată din toate dosarele ,iar prietenul lui Stoian acționează prin interpusa de mamă sa și sta prin vacanțe cu moldoveanca si copchilul alesei 😀
    Unde sunt autoritățile ,când toți vedem scursurule astea pline de datorii și dosare?

  • Ce a fost și ce a ajuns aceasta domnișoara.. a plecat de la coada vacii și a ajuns contesa la palat. Țăranii din sat daca o vad nu o mai recunosc mulțumită operațiilor și siliconului. Daca ar fi sa te uiți cum era inainte de operații iar Găurel cum are o față care nu îl prea ajuta le recomand sa nu se înmulțească.. ies plozi urâți. In consecință ii recomand doamnei de la coada vacii sa își caute alt material genetic reproducător. Daca este nevoie pot fi contactat. Pot lăsa numărul aici sau mă găsești pe facebook

  • Rascenco a fost cu plicul la fostul director al apa-canal iasi, Ion Toma, sa-i aprobe un racord discutabil la blocul tip cotetz de lângă Gradina Botanica. Mărci banu, dai avizu !

Adauga un comentariu