Local

Fotbalist ieșean, prins șofând băut și fără permis! În dreapta se afla vărul lui, care condusese mașina în aceleași condiții! La audieri, cei doi veri au recunoscut totul! (Exclusiv)

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fotbalist ieșean prins șofând băut și fără permis În dreapta se afla vărul lui care condusese mașina în aceleași condiții La audieri cei doi veri au recunoscut totul Exclusiv
Un fotbalist ieșean a fost condamnat după ce a urcat la volan băut și fără permis

Un fotbalist ieșean a fost condamnat, după ce a fost prins șofând băut și fără permis. Pe scaunul din dreapta se afla vărul lui, care condusese mașina în aceleași condiții! La audieri, cei doi veri au recunoscut totul!

Un fotbalist ieșean a fost condamnat, după ce a fost prins șofând băut și fără permis. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnarea lui Ionuț Alexandru Benchea (19 ani) la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Exploatare Patrimoniu, fie în cadrul Direcției de Asistență Comunitară”, au precizat judecătorii.

În același dosar, instanța a decis condamnarea lui Andrei Gelu Penelea (32 de ani) la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere a unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului. Și acesta a fost obligat să muncească în folosul comunității, timp de 90 de zile, în cadrul celor 2 instituții amintite. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Fotbalistul Ionuț Alexandru Benchea și vărul lui, Andrei Gelu Penelea, prinși băuți și fără permis la volan

Procesul celor doi indivizi a început pe 1 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis atunci în judecată pe fotbalistul de 19 ani Ionuț Alexandru Benchea și pe amicul său, inginer din Vaslui, Andrei Gelu Penelea.

„Pe 19 septembrie 2019, în jurul orei 00:40, inculpatul Ionuț Alexandru Benchea a condus autoturismul marca Skoda, proprietatea SC Porsche Leasing România IFN SA, în Rondul Vechi – Podu Roș, în dreptul benzinăriei MOL, având o îmbibație alcoolică de 0,97 g/l alcool pur în sânge la primă probă, respectiv 0,84 g/l alcool pur în sânge la a doua probă și fără a avea permis pentru vreo categorie de vehicule”, au precizat anchetatorii.

Aceștia au adăugat că, la aceeași dată, dar în jurul orei 00:30, Andrei Gelu Penelea a condus același autoturism pe DJ 248, din localitatea Lunca Cetățuii, și dinspre Lunca Cetățuii, către Podu Roș, având o îmbibație alcoolică de 2,76 g/l alcool pur în sânge la primă probă, respectiv 2,54 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au susținut oamenii legii.

A băut cu vecinii după ce a dat probe în București

Fotbalistul Ionuț Alexandru Benchea are 19 ani și este legitimat la clubul Știința Miroslava. Pe 18 septembrie 2019, acesta a fost plecat în municipiul București, unde a dat niște probe sportive, revenind la domiciliu în cursul după-amiezii. Acesta a relatat în fața magistraților că, în jurul orei 19:30 – 20:30, a băut o bere Tuborg de 0,33 litri și o bere Desperados de 0,5 litri, în fața blocului, împreună cu niște vecini. După ora 20:30, fotbalistul ieșean a rămas să îl aștepte pe vărul său, Andrei Gelu Penelea, care are rezidența în Anglia și care lucra în acea perioadă în Gibraltar, iar, în acea perioadă, revenise în România.

Vărul fotbalistului a venit în jurul orei 22:20, conducând autoturismul marca Skoda. Mașina fusese închiriată de către Penelea de la o firmă de profil. Fotbalistul a urcat în mașină, iar Penelea a condus vehiculul până la barul Astoria, din Lunca Cetățuii, aflat la intersecția cu Drumul Județean 248A, Iași – Scânteia. Cei doi au intrat în bar, unde au băut câte 3 beri. Anchetatorii spun că, în jurul orei 23:58, cei doi au plecat din bar, Penelea urcând la volanul autoturismului, iar fotbalistul Ionuț Alexandru Benchea – pe locul din dreapta față. Oamenii legii au stabilit că, în mașină, cei doi au mai băut câte o bere, aruncând sticlele pe geamul autoturismului.

Alcoolemie de peste 0,8 grame la mie pentru fotbalistul ieșean

Anchetatorii au mai arătat că, în jurul orei 00:08, cei doi au plecat din fața barului cu autoturismul marca Skoda, condus de Penelea. „Inculpatul Penelea a condus autoturismul marca Skoda pe DJ 248, apoi în municipiul Iași, unde, în dreptul agenției BRD Nicolina, a efectuat virajul la dreapta, oprind imediat după intersecție, pentru a retrage o sumă de bani de la bancomat. La plecare, cei doi au schimbat locurile, inculpatul Penelea încredințându-i autoturismul marca Skoda inculpatului Ionuț Alexandru Benchea, deși știa că acesta nu are permis de conducere și că se afla sub influența băuturilor alcoolice, întrucât băuseră împreună. Inculpatul Benchea a condus autoturismul pe lângă benzinăria MOL Nicolina, fiind oprit la un moment dat de un echipaj de la Poliția Rutieră”, au adăugat procurorii ieșeni.

De altfel, cei doi au fost observați de ocupanții unei alte mașini, care au sesizat faptul că autoturismul Skoda avea o traiectorie haotică. Astfel, martorii au anunțat un echipaj de Poliție aflat în dreptul Tehnopolis. În urma sesizării, polițiștii au oprit vehiculul și l-au testat pe Benchea, care se afla la volan.

„Inculpatul a fost testat alcoolscopic cu etilotest Drager, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul Benchea a fost dus la Spitalul „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, unde i-au fost recoltate 2 mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a avut o îmbibație alcoolică de 0,97 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă, recoltată la ora 1:27, respectiv 0,84 grame la mie alcool pur în sânge, la a doua probă, recoltată la ora 02:27″, au subliniat anchetatorii.

Alcoolemie de peste 2,5 grame la mie pentru vărul fotbalistului

Deoarece polițiștii au aflat de la martori că mașina fusese condusă și de vărul fotbalistului, ei l-au testat și pe Andrei Gelu Penelea. Acesta avea o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat și o îmbibație alcoolică de 2,76 grame la mie alcool pur în sânge, la prima probă, respectiv 2,54 grame la mie alcool pur în sânge, la a doua probă. Ulterior, agenții de la Rutieră au făcut verificări și au constatat că nici fotbalistul ieșean, nici vărul său nu au permise de conducere.
La audieri, fotbalistul ieșean și vărul său au recunoscut comiterea faptelor. Oamenii legii au constatat că fotbalistul Ionuț Alexandru Benchea a urmat cursurile unei școli de șoferi, dar că nu are permis de conducere.

Adauga un comentariu