International

Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise

Publicat: 11 aug. 2020
Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise
Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise

Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise.

Jean Castex, premierul Franței anunță că situația epidemiologică merge într-un sens negativ. Acesta a transmis faptul că unele controale se vor intensifica, pentru ca normele de limitare a răspândirii a noului coronavirus să fie respectate. Acesta a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise.

Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise

Premierul Franței arată că trebuie să reacționăm cu rapiditate, pentru a nu ajunge în punctul în care situația nu mai poate fi controlată.

”O spun cu o formă de gravitate: dacă nu reacţionăm colectiv ne expunem unui risc ridicat de relansare epidemică ce va fi dificil de controlat”, a avertizat premierul francez, citat de AFP, în timpul unei vizite într-un spital din oraşul Montpellier.

Jean Castex a mai atenționat că revenirea epidemiei ”va pune din nou sub presiune ansamblul lanţului sanitar (…), economia noastră, sistemul nostru educaţional, viaţa noastră colectivă şi culturală”. După ce în ultima săptămâna Franța a înregistrat un număr uriaș de cazuri (2.000, faţă de aproximativ 1.000 cu trei săptămâni în urmă), avertizarea premierului are sens. Până acum, Franța a înregistrat 10.800 de noi cazuri de coronavirus.

În această săptămână, statul francez va avea 20 de cazuri săptămânale la 100.000 de locuitori.

În ultima perioadă, premierul francez a observat că măsurile impuse nu sunt respectate. Astfel că, a declarat că le va solicita prefecţilor că convingă aleşii locali să extindă cât mai mult posibil purtarea măştii în spaţiile publice deschise. Această decizie a fost deja adoptată de multe orașe din Franța, printre care Paris şi Marsilia

Până pe 30 octombrie a fost prelungită  interdicţia organizării de evenimente cu mai mult de 5.000 de persoane, care urma să expire pe 30 august, din cauza direcției negative în care a mers epidemia.

Jean Castex a menționat şi o intensificare a controalelor privind ”respectarea ansamblului regulilor destinate prevenirii propagării virusului, respectarea gesturilor barieră, a purtării măştii”, mai ales în restaurante, sau a respectării ”obligaţiilor de declarare a adunărilor cu mai mult de zece persoane”.

Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„

Luni, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a solicitat stăruitor guvernelor, dar și cetățenilor să realizeze tot ce le stă în putință, pentru a limita răspândirea COVID-19. De asemenea, acesta a arătat că este important ca nu doar guvernele să dea măsuri populației pentru a fi respectate, ci și oamenii să asculte și să procedeze întocmai.

Suntem pe punctul de a atinge 20 de milioane de cazuri

Directorul OMS a subliniat că în această săptămână suntem pe punctul de a a atinge 20 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri înregistrate de COVID-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici există multă durere, suferinţă”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la o conferinţă de presă online.

”Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru umanitate. Dar vreau să fiu clar, există muguri de speranţă şi (…) niciodată nu este prea târziu pentru a inversa cursul epidemiei”, însă pentru aceasta ”liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri”, a explicat directorul general al OMS.

”Mesajul meu este limpede: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă eradicăm eficient virusul, putem deschide societăţile în deplină siguranţă”, a subliniat el, aducând apoi în discuție câteva ţări ale căror eforturi au dat rezultate.





Adauga un comentariu