International

Franța închide 80 de școli din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu noul coronavirus

Publicat: 16 sept. 2020
Franța închide 80 de școli din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu noul coronavirus
Franța închide 80 de școli din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu noul coronavirus

După doar două săptămâni de la reluarea cursurilor, Franța închide peste 80 de școli, din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, și în zece universități au apărut cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv în facultățile de medicină.

Ministrul francez al Educației a rămas, totuși, optimist și a menționat că în sistemul preuniversitar sunt afectate doar 0,13 la sută din cele 60.000 de școli din țară. Chiar și așa, sunt afectate 2.000 de clase, iar cursurile acestora au fost suspendate.

„Aceste cifre sunt încă foarte mici. Este un început bun de an şcolar (…), cel mai bun posibil având în vedere criza sanitară”, a declarat oficialul la televiziunea LCI.

„Avem aproximativ 1.200 de noi cazuri de elevi cu COVID comparativ cu săptămâna trecută”, a spus Blanquer amintind că, de regulă, „închidem o clasă în cazul în care există trei cazuri” de infectare.

Oficialii au raportat faptul că zece universități au în prezent cazuri confirmate cu noul coronavirus, chiar și unele facultăți de medicină. De exemplu, la Facultatea de Medicină din Montepellier, 60 de studenți au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

O şcoală din România, cu peste 200 de copii, a fost închisă după ce directorul a fost depistat cu COVID-19

O școală cu peste 200 de copii a fost închisă după ce directorul a fost depistat cu COVID-19. Școala Gimnazială Zădăreni a fost închisă luni, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri.

Directorul unităţii de învățământ a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. În aceast caz, Direcția de Sănătate Publică Arad a demarat o anchetă epidemiologică.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor, a declarat că directorul unităţii de învăţământ l-a sunat în această dimineaţă să îl anunţe că a primit rezultatul testului, care a confirmat că are COVID-19.

Directorul a intrat în contact cu angajații școlii

Directorul a avut simptome de infectare cu COVID-19 încă de sâmbătă, astfel că şi-a făcut un test, iar luni nu a participat la deschiderea anului şcolar, pentru a nu îşi pune în pericol colegii sau pe copii.

„Totuşi, domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome, pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv, a fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile pentru începerea cursurilor. Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă“, a declarat Marius Gondor.

Şeful ISJ Arad a menționat că a anunțat DSP Arad despre cazul directorului infectat cu COVID-19, iar școala a trecut în cel de-al treilea scenario, învățământ exclusive online.

„Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu”, a mai spus Marius Gondor.

Şcoala din Zădăreni are peste 200 de copii din ciclurile primar şi gimnazial.

Marţi dimineaţa, în judeţul Arad, 302 şcoli se aflau în „scenariul verde”, 112 sunt în „scenariul galben” şi 25 în „scenariul roşu”, dintre care două nu din cauza pandemiei, ci pentru că lucrările de reabilitare nu permit organizarea cursurilor în clădirile respective.

Comentarii
Adauga un comentariu