Sport

FRF vrea să schimbe din nou regulile în Liga I. Cluburile sunt revoltate: „Ne-am dat seama că e foarte greu”

Publicat: 28 apr. 2021
Răzvan Burleanu
FRF vrea să schimbe din nou regulile. Cluburile din Liga I, revoltate

FRF și cluburile din Liga I au intrat din nou în conflict după ce forul condus de Răzvan Burleanu vrea să impună regula prin care al doilea jucător U21 să stea pe teren cel puțin o repriză. Echipele din Liga I nu sunt de acord cu această variantă și Gică Popescu a propus o soluție de compromis. Entuziasmați de regula care impunea ca fiecare echipă să aibă pe teren un jucător sub 21 de ani, cei de la FRF au introdus o nouă obligativitate.

Fiecare echipă din Liga I trebuie să înceapă cu doi jucători sub 21 de ani. Noua regulă a adus însă situații incredibile. De foarte multe ori, al doilea jucător sub 21 de ani a fost schimbat după doar câteva minute și înlocuit cu unul experimentat. Pentru a combate această „portiță” de care au profitat antrenorii, FRF vrea acum să oblige cluburile să evolueaze cel puțin o repriză cu doi jucători sub 21 de ani. Echipele din Liga I nu sunt însă de acord.

FRF vrea să schimbe din nou regulile. Cluburile din Liga I, revoltate

Noua regulă pe care FRF vrea să o impună nu este deloc pe placul cluburilor din Liga 1. Echipele și-ar dori să se revină la o formulă în care să fie obligate să joace doar cu un singur fotbalist U21, timp de 90 de minute.
O soluție de compromis a venit de la Gică Popescu. Președintele Viitorului speră ca noua regulă să impună un jucător U21 și unul U23. Prin aceasta s-ar asigura continuitatea tinerilor fotbaliști care au fost promovați prin regula U21.
Jean Vlădoiu, președinte la FC Argeș, spune că noua regulă pe care vrea să o impună FRF ar îngreuna foarte mult activitatea cluburilor. În plus, fostul mare atacant nu crede că FRF va fi de acord cu propunerea făcută de Gică Popescu, deoarece jucătorii U23 nu pot fi folosiți la naționala de tineret:

„Ideal ar fi să se joace cum s-a jucat cu un singur jucatător U21. Acum mi-am dat seama, în cele 3 luni (n.r.- de când este conducător la FC Argeș) cât de greu e să găsești doi jucători U21. Sigur că ne gândim la acest lucru, să vedem ce se va vota. Un U23 nu știu dacă le-ar conveni celor de la Federație, pentru că nu au de ce, nu te ajută la nimic ca U21, decât pe noi, ca și club. Ne-ar ajuta pe noi, ar fi o variantă bună.

(Cluburile sunt de acord?) S-a discutat și acest lucru, sunt cluburi angrenate în play-off, cât și noi, ne-am dat seama că e foarte greu, nu sunt numai 2 juniori (n.r.- jucători U21), trebuie să ai cel puțin 4-5, care se pot accidenta. Dacă FRF va decide să jucăm și cu al doilea cel puțin 45 minute, așa cum bănuiesc că se va întâmpla și nu se va ajunge la un numitor comun de a rămâne cu unul singur, de a te obliga să joci cu unul singur, trebuie să ne conformăm și să căutăm copilași”, a declarat Jean Vlădoiu.

Președinții de cluburi au votat și au semnat pentru sezonul următor

O altă propunere care a venit de la FRF a fost ca echipele să aibă pe teren un anumit număr de jucători autohtoni. Gino Iorgulescu, președintele LPF, spune însă că această regulă este foarte greu de aplicat, mai ales într-un timp scurt: „Mai era o propunere: să fie mai mulți jucători autohtoni pe teren, e mai dificil (n.r.- dacă tot FRF a propus). Tot a Federației, da”.

„Președinții de cluburi au votat și au semnat pentru sezonul următor… au solicitat să fie doar un jucător în teren U21, 90 de minute. Vedem cum… Noi avem doar doi reprezentați și cu mine 3 în Comitetul Executiv, noi o să susținem punctul de vedere al cluburilor, ei sunt majoritari, vom vedea cum o scoatem la capăt. Cluburile vor un singur jucător ca să fie 90 de minute în teren, adică schimbi jucătorul U21 cu jucător U21”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Adauga un comentariu