Local

Funcționar din cadrul unei primării din județul Iași, prins „parfumat” la volan. „Am băut doar o bere!”, a spus ieșeanul când a fost tras pe dreapta

Publicat: 02 oct. 2021
Un bărbat cu mâinile pe volanul unui autoturism și un bărbat care suflă în etilotest
Un funcționar din cadrul unei primării din județul Iași a fost pedepsit după ce a fost prins băut la volanul unui autoturism

Un bărbat s-a ales recent cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Vasile Tăutu la 1 an și 5 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Inițial, funcționarul de la Primăria comunei Focuri a spus că a băut doar o bere

Un funcționar din cadrul unei primării din județul Iași a fost prins „parfumat” la volan. „Am băut doar o bere!”, a spus ieșeanul când a fost tras pe dreapta de polițiști. Totuși, ulterior, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei. Acum a venit „nota de plată” pentru acesta. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurori și Vasile Tăutu.
Aceștia l-au condamnat recent pe Vasile Tăutu la 1 an și 5 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Vasile Tăutu, acuzat de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Procesul referentului SVSU de la Primăria comunei Focuri a început pe 28 iulie 2021. Atunci, procurorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Vasile Tăutu.

„Pe data de 16 mai 2020, la ora 16:18, agenți din cadrul IPJ Iași – Serviciul Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind controlul și supravegherea traficului rutier pe DJ 281D, pe raza localității Focuri, județul Iași, au oprit regulamentar autoturismul marca Skoda care se deplasa din direcția localității Coarnele Caprei. Fiind întrebat dacă a consumat alcool, șoferul a declarat verbal că a consumat o bere. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care inculpatul a fost dus la Spitalul Orășenesc Hârlău, unde, cu acordul său, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, la interval de o oră”, au menționat anchetatorii ieșeni.

La audieri, funcționarul a recunoscut comiterea faptei

Oamenii legii au susținut că, din buletinul de analiză toxicologică de pe 19 mai 2020, emis de IML Iași, a rezultat că alcoolemia a fost de 1,19 grame la mie alcool pur în sânge, respectiv 1,12 grame la mie. Cu ocazia audierii, Vasile Tăutu a recunoscut și a spus că regretă sincer fapta comisă, acceptând încadrarea juridică a faptei reținută în sarcina sa.

„Pe data de 16 mai 2020, în jurul orei 15:10, am ajuns acasă, de la serviciu. Am mâncat o ciorbă și o friptură cu cartofi prăjiți, timp în care am consumat și 250 ml de whiskey. Fără să realizez că am consumat băuturi alcoolice, pentru că nu simțeam efectul lor, am urcat la volanul autoturismului, deplasându-mă pe drumul județean circa 100 de metri, cu intenția de a o parca în curte, întrucât în stradă se efectuau activități de toaletare a copacilor, pentru a preveni eventualele avarii. În timp ce întorceam autoturismul, ca să revin spre curtea mea, am fost oprit de către un echipaj de Poliție, testat cu aparatul alcooltest, ulterior fiind dus la Spitalul Orășenesc Hârlău”, a relatat funcționarul din cadrul Primăriei Focuri.

Comentarii
Adauga un comentariu