National

Gabriela Firea aduce acuze dure la adresa liberalilor. Aceasta afirmă că angajații Poștei Române au fost santajați să voteze cu PNL

Publicat: 24 sept. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susţine că are informaţii potrivit cărora şefi din Poşta Română îşi presează subordonaţii să voteze candidaţii PNL, fie prin ameninţări, fie prin promisiuni de majorări salariale.

„Conducerea Poștei Române a chemat câte 60-70 de angajați pe la terase să le promită majorări salariale și să le ceară să voteze cu candidații PNL. Avem fotografii, dovezi, nu umblu cu zvonuri. Oamenii vorbesc. Oamenii care au fost luați cu japca la aceste întâlniri nu au fost confortabili cu această manieră nedemocratică de a fi luați cu japca și să li se spună cu cine să voteze. Nu este normal să vină un șef și să spună: dacă vrei să mai ai loc de muncă și dacă vrei mărire de salariu, votezi cu candidatul PNL. La câte instituții s-au întâmplat aceste lucruri? Nu e normal”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”În sfârșit, mi s-a făcut dreptate!”

După ce Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea că s-a certat cu toate cele 3 guverne ale PSD pentru că nu o ajută, premierul Ludovic Orban a confirmat și el că multe dintre problemele Bucureștiului nu pot fi rezolvat de primar, decât dacă este sprijinit de guvern. Preşedintele PNL a declarat că multe dintre probleme nu pot fi rezolvate decât în parteneriat cu Executivul, iar Gabriela Firea i-a mulțumit premierului că i-a dat dreptate în chestiunea pe care o reclamă de la preluarea mandatului.

”Am și o veste de laudă pentru domnul prim-ministru. Chiar va fi un breaking news! Nu e nicio ironie. Timp de 4 ani de zile am spus că problemele mari ale Capitalei nu pot fi rezolvate doar de primarul general și primarii de sector: Centura, ELCEN-ul, poluare. Îi transmit mulțumirile mele și nu sunt sarcastică. Dacă avem blocaje de la guvern, nu putem să rezolvă, A spus cu gurița lui, pentru că Dumnezeu nu doarme niciodată, problemele majore ale Bucureștiului țin de implicarea Guvernului. Îi mulțumesc premierului că, după 4 ani de zile, mi-a dat dreptate. În sfârșit, mi s-a făcut dreptate!”, a spus Gabriela Firea, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Gabriela Firea aduce acuze grave la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea l-a acuzat, marți, pe Nicușor Dan că a viciat dezbaterea electorală și că a căutat să o insulte atunci când a folosit cuvântul „panaramă”.

Prezentă la emisiunea lui Radu Tudor, Punctul de întâlnire, Firea a spus că, în locul unor dezbateri electorale pe teme de interes pentru bucureșteni, candidatul forțelor de dreapta a apelat la subiecte precum „cătușe, șpagă și panarame”.

„Eu dorm foarte liniștită noaptea, pentru că știu ce am făcut. Mă întreb, însă, dacă Nicușor Dan doarme la fel de liniștit. Toate instituțiile statului ne verifică (Primăria Capitalei, n.r.) , sunt la noi și au încercat să găsească ceva, dar nu au găsit niciun capăt de ață. Să iasă în față cine a dat șpagă, mie sau altcuiva din Primărie”, a spus ea.

Cât privește expresia „panaramă”, folosită luni de Nicușor Dan într-o declarație publică, actualul primar general nu are nicio îndoială:

„La mine s-a referit, pentru că înainte a vorbit despre neajunsurile din București, apoi a rostit cuvântul care nu-i face cinste – panaramă, după care a spus că este cu panarama la egalitate. Deci nu se poate crea confuzia că se referea la doamna Dana Budeanu sau – cum încearcă se se eschiveze acum – că s-ar fi referit la două doamne care, pe sistem USR, merg la evenimente și adresează întrebări incomode”, a susținut Gabriela Firea.

Adauga un comentariu