Actualitate

Gabriela Firea, atac exploziv la adresa lui Nicușor Dan: Tupeu de “frate de interlop”! Să vă fie ruşine! Puneţi mâna şi munciţi!

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea atac exploziv la adresa lui Nicușor Dan Tupeu de frate de interlop Să vă fie ruşine Puneţi mâna şi munciţi
Nicușor Dan și Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general în funcţie, este de părere că primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, își atribuie merite care nu îi aparțin.

„Să confişti munca predecesorului, să te împăunezi că e meritul tău şi să-ţi arogi ceva pentru care nu ai muncit o clipă, depăşeşte orice imaginaţie! Tupeu de “frate de interlop”! Azi, Dl Plicuşor a anunţat că “va atrage” el fonduri europene pentru termoficare! Fonduri pentru care atât eu, cât şi echipa mea, ne-am zbătut patru ani şi am îndeplinit toate condiţiile impuse, inclusiv cele mai dificile şi de durată: Strategie energetică a Capitalei şi Studiul de fezabilitate”, afirmă Firea.

„Că a minţit în campanie că va rezolva totul rapid, pentru că “ştie”, “poate” şi “îl ajută guvernul” începe sa fie din ce în ce mai evident. Avariile le-a pus pe seama mea şi a echipei mele. Acum anunţă că va avea şi el avarii, “chiar sute”. Şi că nu are soluţii imediate pentru livrarea fără întreruperi a apei calde”, a scris, luni seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Conform acesteia, adversarul Nicușor Dan a promis că, după alegerile de pe 27 septembrie, totul va merge „uns”.

Gabriela Firea, atac exploziv la adresa lui Nicușor Dan: Tupeu de “frate de interlop”! Să vă fie ruşine! Puneţi mâna şi munciţi!

Gabriela Firea a precizat că „totul este blocat la Ministerul fondurilor europene” de câteva luni.

„Puteam semna demult contractul de finanţare. Dar Dl Ministru PNL Boloş l-a dosit, ca să-l semneze noul primar, pe munca fostului primar. Să vă fie ruşine! Veţi primi exact ce meritaţi! Aveti zero respect pentru români! Totul este pentru voi, carierele voastre şi îmbuibaţii din jurul vostru! Puneţi mâna şi munciţi! Şi apoi să vă lăudaţi! Cu rezultatele muncii voastre, nu a altora! Furt pe faţă! Ce ne mai mirăm? Aţi furat voi alegerile.. darăminte nişte contracte pe fonduri europene…”, a conchis Firea.

Nicușor Dan: ”Există fonduri pe care trebuie să le accesăm şi pe ceea ce înseamnă infrastructură de transport”

Luni, 5 octombrie 2020, după o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi vicepremierul Raluca Turcan, Nicușor Dan a afirmat că municipiul Bucureşti este obligat să acceseze fondurile europene, atât cele rămase din exerciţiul 2014-2020, cât şi cele care intră pe exerciţiul financiar următor. De asemenea, primarul ales al Capitalei a discutat împreună cu Raluca Turcan și cu Marcel Boloş despre proiectele de dezvoltare a Bucureştiului.

“Suntem obligaţi şi avem această oportunitate extraordinară de a accesa fondurile europene care sunt la dispoziţia Bucureştiului, atât cele rămase din exerciţiul 2014-2020, cât şi cele care intră pe exerciţiul financiar următor, 2021-2027. Asta a fost şi structura discuţiei pe care am avut-o.

Am avut o discuţie despre implementarea celor trei proiecte majore pe exerciţiul precedent. (…) Pe exerciţiul 2021-2027 este un exerciţiu financiar care a ţinut cont de realităţile Bucureştiului, pe zona Bucureşti-Ilfov, dar special de Bucureşti la acest moment şi există fonduri pe care trebuie să le accesăm şi pe ceea ce înseamnă infrastructură de transport, este în colaborare cu Guvernul României finanţare pentru metroul de suprafaţă, adică reabilitarea infrastructurii CFR şi trenuri care să le deservească, există bani pentru digitalizare, există bani pentru semaforizare inteligentă, pentru înverzirea spaţiilor verzi şi reabilitarea parcurilor din administrare.

Există bani pentru infrastructura şcolară. Pe scurt, totul este să reuşim să operaţionalizăm departamentul pe fonduri europene din Primăria Capitalei şi să operaţionalizăm această discuţie începută azi cu ministerul pentru că suntem aleşi pentru a rezolva problemele oamenilor”, a transmis Nicuşor Dan.

Adauga un comentariu