Actualitate

Gabriela Firea critică dur actualul Guvern, dar atacă și USR-ul: ”Nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei”

Publicat: 03 sept. 2020
Gabriela Firea vorbește la microfon
Gabriela Firea, critici la adresa măsurilor luate de Guvern: „Suntem singura țară unde NU se testează! Dar se amenință populația cu amenzi și restricții”

Gabriela Firea critică dur actualul Guvern, dar atacă și USR-ul: ”Nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei”. Joi seara, Primarul general al Capitalei crede că alegerile ar fi trebuit să fie amânate până în primăvara anului viitor. Pe de altă parte, aceasta este de părere că nu este periculos ca oamenii să meargă la vot, ci ar fi periculos dacă aceștia ar absenta. De asemenea, Firea a subliniat că USR nu mai are niciun drept să spună că luptă împotriva corupţiei, după ce nu a avut nicio reacție ”împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL”.

”Noi am spus, când s-a stabilit data alegerilor, că ideal ar fi să le amânăm pentru primăvara anului viitor, dar, din păcate, nu s-a dorit acest lucru, Guvernul a considerat potrivit să se organizeze în această toamnă. Se organizează, cetăţenii au învăţat să se protejeze, se poartă mască în interior, în exterior se păstrează o distanţă fizică, într-adevăr, toată lumea are la dispoziţie dezinfectanţi, şerveţele antibacteriene. Practic a devenit deja un mod de viaţă. Ne obişnuim cu toţii cu acest virus”, a declarat Gabriela Firea, la antena 3, joi seară.

Gabriela Firea critică dur actualul Guvern, dar atacă și USR-ul: ”Nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei”

Firea sfătuiește populația să meargă la vot în felul următor: ”Seniorii vin mai de dimineaţă la vot şi cei tineri după-amiaza”.

”Nu este mai periculos să mergi la vot, câtă vreme toţi vor respecta regulile şi anume distanţă între participanţii la vot de 1,5m, purtarea măştii, dezinfectarea. Procesul va fi puţin mai lent, dar e important să folosim toate orele de vot. Se spune că seniorii vin mai de dimineaţă la vot şi cei tineri după-amiaza. Cred că este bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara. De fiecare dată când sunt alegeri, la prânz aproape că nu vine nimeni la vot pentru că este week-end, se întâlnesc familiile, iau masa împreună, se odihnesc şi aşa mai departe.

Cred că anul acesta va trebui să folosim şi această perioadă de prânz. Nu cred că vor fi persoane speriate să meargă la vot pentru că ştiu bine că dacă se protejează nu există risc. Cred că este mult mai periculos să nu se prezinte la vot pentru că uitaţi ce se întâmplă. Avem un Guvern care se încăpăţânează să rămână la Palatul Victoria, care a fost salvat prin moţiune de cenzură de o coaliţie pe care aş numi-o coaliţia pandemiei, formată din PNL, URS, UDMR şi PMP”, a declarat Firea.

Firea: ”De ce USR nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual?”

Gabriela Firea a atacat dur Guvernul actual, acuzându-l că ”a făcut afaceri private în starea de urgenţă”. Totodată, a criticat şi USR care ”nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL”.

”Nu ştiu dacă era mai rău (dacă pica acest guvern – n.r.) pentru că acest Guvern a făcut ceva inacceptabil şi anume a făcut afaceri private în starea de urgenţă. dacă acest Guvern merită să rămână în continuare la Palatul Victoria, acest lucru cu siguranţă îl vor spune românii în decembrie, când se vor organiza şi alegeri parlamentare şi se va configura un nou Guvern.

De ce spun acest lucru? USR, spre exemplu, nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei, de ce nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL, unde, nu spunem noi sau cetăţenii, spun instituţiile statului, s-au cumpărat măşti la preţ de 100 de ori mai mare, s-au cumpărat materiale sanitare foarte scumpe, s-au întâmplat evenimente nedorite în care s-au dat comisioane în afacerea Unifarm”, a mai declarat Firea.

Adauga un comentariu