National

Gabriela Firea, despre abordarea tragediei de la Piatra Neamț de către Klaus Iohannis: „Devine părtaș la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său”

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea despre abordarea tragediei de la Piatra Neamț de către Klaus Iohannis Devine părtaș la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său
„Acolo s-au dus banii de care sistemul medical avea atâta nevoie!”

Gabriela Firea critică modul în care președintele României, Klaus Iohannis, a abordat tragedia de la spitalul din Piatra Neamț. Mai mult, ea precizează că PSD a propus un pact pe Sănătate încă de la debutul pandemiei, însă cei ce se află la putere în momentul de față au refuzat.

Gabriela Firea a amintit că, în anul 2015, atunci când a avut loc incendiul de la Colectiv, președintele României a cerut demisia Guvernului său și se aștepta să fie consecvent și să procedeze la fel și acum.

„Este rușinos pentru președintele țării ca, după un an de când și-a instalat Guvernul Său la conducerea țării, să mai dea vina pe adversarii săi politici! Toată lumea se aștepta astăzi să-l vadă pe președintele României că dă dovadă de consecvență și cere acestui Guvern să plece, la fel cum a făcut în cazul tragediei de la Colectiv.

Dar, în loc să-i ceară demisia lui Orban și lui Tătaru, l-am văzut pe președinte cum devine părtaș la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său.

A avut toate pârghiile legale la dispoziție.”, a scris Gabriela Firea.

„Acolo s-au dus banii de care sistemul medical avea atâta nevoie!”

Noi i-am propus chiar de la începutul pandemiei un Pact pe sănătate, un armistițiu politic, pentru a trece cu bine țara prin această criză sanitară cumplită.

Parlamentul a votat tot ce au vrut ca să combată pandemia. Din responsabilitate! Si grija fata de oameni!

Au făcut tot ce au vrut timp de 12 luni! Au taiat si au spanzurat!

Au devalizat banii din Sănătate prin achiziții anchetate acum de DNA, cu măști de protecție de 32 de lei bucata, cu izolete la preț de automobil, cu combinezoane de zece ori mai scumpe.

Acolo s-au dus banii de care sistemul medical avea atâta nevoie!

Sub paravanul stării de urgență, Orban și Tătaru au împânzit sistemul de sănătate cu politruci, cu rude, cu chelneri, și cu penali puși la conducerea spitalelor sau la inspectoratele pentru situații de urgență.

Da, la Neamț, Consiliul Județean s-a opus numirii la conducerea spitalului a unui patron de pompe funebre.

Acesta e „specialistul” pe care voia să-l pună acolo Guvernul lui Iohannis!”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea condamnă decizia lui Klaus Iohannis de a nu cere demisia Guvernului actual, așa cum a procedat în urmă cu 5 ani. Potrivit fostului primar al Capitalei, doar prin această decizie, președintele ar fi câștigat respectul tuturor.

Domnule Iohannis, dacă ați fi cerut astăzi demisia Guvernului, așa cum ați făcut-o în urmă cu 5 ani, ați fi câștigat respectul întregului popor!

Chiar și al meu personal!

Ați ratat, însă, din nou șansa de a fi președintele românilor.

Ați rămas doar șeful unei găști politice!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Președintele României, despre vinovații tragediei de la Piatra Neamț

Marți seara, 17 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a declarat că este alături de familiile victimelor incendiului de la spitalul din Piatra Neamț. Acesta este de părere că singurul vinovat de această tragedie este PSD-ul, deoarece autoritățile locale nu au colaborat cu Guvernul. De asemenea, el a menționat că subfinanțarea și proasta cheltuire a banului public în spitale, lipsa de modernizare, „corupția endemică”, incompetență și neimplicarea „au măcinat sistemul nostru medical”, fapt pentru care este necesară regândirea acestui sistem din temelii.

Mai mult, Iohannis a precizat defectele structurale pot fi cu adevărat schimbate doar prin reforme autentice „făcute cu o majoritate care lucrează pentru români”.

Adauga un comentariu