Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, declarații de presă după tragedia de la Piatra Neamț – Live Video

Publicat: 17 nov. 2020
Klaus Iohannis cu masca in timpul unei conferinte de presa
Președintele României, Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, la ora 18.00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Am avut a treia ședință pentru pregătirea campaniei de vaccinare, în condițiile în care la nivel european avem motive de optimism. După elaborarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă. A fost desemnat un coordonator al campaniei, dl Valeriu Gheorghiță, medic la spitalul militar central. Vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație: personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie etc.

Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației. E deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă. România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. Pentru a fi siguri de rezultate trebuie să menținem cursul actual.

Ne dorim aceleași lucruri: să protejăm sănătatea românilor, să avem o relansare economică robustă și să putem redeschide școlile cât mai curând. Câteva precizări legate de tragedia de la Piatra Neamț. Sunt alături de familiile îndoliate și le urez multă sănătate celor care au suferit în acest incendiu. Transmit respectul meu și aprecierea pentru tânărul medic care și-a pus în pericol propria viață pentru a salva alte vieți. Sistemul sanitar trebuie regândit din temelii.

Din martie, acest sistem și așa împovărat a avut de dus și bătălia cu coronavirusul. Este meritul medicilor că salvează vieți în ciuda tuturor dificultăților pe care le întâmpină. Doar reforme autentice, cu o majoritate care lucrează într-adevăr pentru români, pot rezolva aceste lucruri. Să nu ne limităm la a identificare doar pe cei care au greșit tehnic, problema este mai gravă. Există și un vinovat moral, cel care a blocat guvernul lună de lună în Parlament.

În același spirit de blocare a eforturilor de luptă împotriva pandemiei, autoritățile locale PSD-iste au aplicat după ureche măsurile de la centru. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spitale după capul lor. Autoritățile locale PSD-iste pun permanent piedici deciziilor centrale. Această situație nu poate continua așa. România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând. Mâine voi organiza o întâlnire cu experții pe tema echipamentelor din spitale, mai specific cele din secțiile ATI.

Știm că există numeroase probleme care impun rezolvarea cu prioritate, în condițiile suprasolicitării din secțiile ATI. Rețelele de suport pot fi depășite, ceea ce creează riscul major al unei tragedii de genul celei de la Piatra Neamț. Am cerut o analiză a contractelor de service pentru aparatura din spitalele publice. O altă soluție pe termen lung este preluarea coordonării actului medical înapoi la ministerul Sănătății. Vom putea face asta printr-un pachet de reformă a legilor sănătății la care lucrează specialiștii din minister „, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • A uitat sa spuna ca tot PSD i-a dat si cele 6 case,la fel si chiria incasata necuvenit de Iohanis de 300000 de euro, tot Psd trebuie sa plateasca. Ce-i rau vine dela PSD,ce-i bun vine de la somerul Orban,Grinda,Turcan, lift,diferite bucatarese,ciocli,chelneri si alte asemenea profesii liberale,fofilate pe la guvern.Vorba ceea, cine-i mai bun Ca Catu?

  • Pentru Anonim,
    Se pare ca faci parte din peneleprele din Romania Educata.Se cunoaste dupa vocabularul folosit,dar mai ales ca in prag de seara te-ai trezit cu ceva in gura. Iti rumegi ideile putine.Se pare ca ai ramas la faza de sugar.Vorbeste cu imbecilii tai.Nu mai discut cu peneleprele lui Iohanis, inspectorul rural.

  • Trebuia trimis acasă, dar a fost reales gratie unei manipulări profesioniste. Bate cimpii pentru ca atita îl duce capul și pentru ca poate! Mai mult, spune public cu nerușinare cine va cistiga alegerile și decretează ca un partid politic va fi desființat! Știe, pentru ca propaganda și manipularea sunt pregătite, iar alegerile în condiții de restricție nu pot fi libere!! Unde e separația puterilor în stat?! Dacă la alegeri nu primesc un pumn în bot, atunci sa vedeți democratie originala!! Pentru cei spalati pe creierasi, ce ziceți dacă l-am alege pe viata?

Adauga un comentariu