National

Gabriela Firea, după incidentele din sistemul de sănătate: „Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum”

Publicat: 31 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea după incidentele din sistemul de sănătate Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum
Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD

Duminică seară, după tragedia de la Institutul „Matei Balș” și incidentul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, Gabriela Firea a făcut o serie de declarații surprinzătoare la România TV.

„Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum. Am avut 15 miniștri ai Sănătății din partea Dreptei, cei mai mulți de la PNL. Domnul Voiculescu a mai fost la Minister, l-a mai condus.

Probabil că în acest moment ministrul își mai schimbă poza de profil de pe Facebook, așa cum a făcut acum câteva zile… Probabil își schimbă cravata sau își alege un costum pentru mâine. Această persoană dovedește rea credință, dovedește cinism. Aș vrea să-l întreb dacă a luat legătura cu Tătaru să-l întrebe ce a făcut cât a fost ministru.

Din prima zi a mandatului trebuia să meargă la toate spitalele COVID și suport Covid. Nu sunt atât de multe. Trebuia să vadă ce se întâmplă pe teren”, a spus Firea la România Tv.

Gabriela Firea consideră că miniștrii USR-PLUS „nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben” și că e vina lui Ludovic Orban pentru că le-a lăsat o asemenea responsabilitate.

„Oamenii mor în spitale, se întâmplă astfel de incidente îngrozitoare și autoritățile se laudă, se felicită și apoi postează pe Facebook. Cinismul a căpătat proporții impresionante. Acum dacă tot și-au dorit puterea, măcar să o exercite în interesul cetățenilor. Domnul Orban credeți că nu are nicio vină? Păi nu el a negociat cu USR PLUS, nu e el un autor moral? Ministere importante date pe mâna celor de la USR PLUS care nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben”, a adăugat Firea.

Pacienţi evacuaţi la Spitalul „Sfântul Pantelimon” după ce un salon ATI s-a umplut de fum

În această seară, 31 ianuarie, un nou incident lovește sistemul sanitar din România. Mai mulţi pacienţi de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon au fost evacuaţi, după ce a ieșit fum dintr-un salon.

Potrivit Antena 3, patru dintre pacienți ar fi fost evacuați, după ce fumul provenit de la un neon ars s-ar fi răspândit în salon. Se pare că în acel salon se aflau chiar pacienţi transferaţi de la Institutul Matei Balş, după incendiul care a izbucnit vineri dimineață, 29 ianuarie, la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății nu a confirmat informația.

Fum la spitalul Sfântul Pantelimon! Nicio persoană nu a fost rănită

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a confirmat incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta a explicat că situația este sub control. Mai mult, ministrul a spus că nicio persoană nu a fost rănită.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu a fost primit un apel de urgenţă la 112.

Mai multe surse din cadrul spitalului au declarat că pacienţii au fost evacuaţi ca o măsură de siguranţă din cauza fumului emanat de neonul care s-a ars, însă nu a exista un incendiu.

Adauga un comentariu