National

Gabriela Firea: „Guvernul Orban măsluiește raportările COVID 19, ca să poată justifica organizarea alegerilor”

Publicat: 16 nov. 2020
Gabriela Firea
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Luni, 16 noiembrie, Gabriela Firea a realizat o postare pe o pagină de socializare, în care acuză faptul că Guvernul Orban a construit un plan, pentru a măslui raportările COVID-19. Acest lucru doar pentru justificarea organizării alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie a acestui an. Prim-vicepreședintele PSD declară că are și dovezi, care să susțină acuzațiile.

„Guvernul Orban măsluiește raportările COVID 19, ca să poată justifica organizarea alegerilor. Au schimbat procedura de raportare pentru a putea manevra informatiile. Noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public să susțină afirmațiile mincinoase ale lui Orban, despre rezultatele măsurilor luate de guvern.”, scrie Gabriela Firea.

Gabriela Firea declară că există bolnavi neraportați în fiecare zi, fiind îngrămădiți în secții ATI suprasolicitate.

„Bolnavii neraportați zilnic există, însă, și sunt înghesuiți claie peste grămadă în secțiile ATI care nu mai fac față și care ajung să omoare în loc să salveze vieți.”

Mai mult, ea precizează că au fost aduse dovezi despre modul în care Guvernul procedează cu raportările privind cazurile de infectare cu noul coronavirus.

„Specialiștii au adus dovezi clare despre modul cinic în care guvernul omite de la raportare un număr de cazuri, în zilele în care se depășește cifra de 10.000 de îmbolnăviri noi și le adaugă apoi, în zilele în care se fac mai puține teste și în care numărul cazurilor noi este mai mic.

Am analizat acest subiect grav la întâlnirea de azi cu social democratii din Sectorul 6, condusi de presedintele organizatiei, Gabriel Mutu.
Le transmitem tuturor locuitorilor din cartierele sectorului 6 : Drumul Taberei, Militari, Crangasi, Giulesti, Ghencea, Brancusi, Regie, Giulesti Sârbi etc că îi vom reprezenta cu seriozitate în Parlament si vom fi vocea lor care să îndrepte, nu doar să semnaleze abuzurile”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea acuză Guvernul Orban și de compromiterea educației copiilor

Vineri, 13 noiembrie, Gabriela Firea a vorbit despre apelurile care au fost făcute Comisiei Europene, privind redeschiderea școlilor. Acestea s-au demonstrat a fi justificate, deoarece instituția a confirmat că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România: „Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor şcolilor din România, chiar în ziua în care OMS Europa recomanda statelor UE să nu închidă şcoli”.

”Comisia Europeană confirmă că apelurile noastre pentru redeschiderea şcolilor au fost justificate şi că încăpăţânarea Guvernului Orban de a închide toate şcolile din România riscă să compromită total educaţia elevilor şi să agraveze inegalităţile sociale dintre elevii din ţara noastră. Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor şcolilor din România, chiar în ziua în care OMS Europa recomanda statelor UE să nu închidă şcoli, pentru a nu risca să aibă «o generaţie covid pierdută»”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Conform prim-vicepreședintelui PSD, ”după raportul CE şi recomandările OMS Europa, cu atât mai aberantă şi mai de neînţeles este îndârjirea cinică a lui Orban de a închide şcolile pentru copii, dar de a le deschide pentru alegerile dorite cu ardoare de partidul său”.

Comentarii
Adauga un comentariu