National

Gabriela Firea, despre redeschiderea școlilor: „Încăpăţânarea Guvernului Orban riscă să compromită total educaţia elevilor”

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor Încăpăţânarea Guvernului Orban riscă să compromită total educaţia elevilor
Gabriela Firea, senator PSD

Vineri, 13 noiembrie, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a vorbit despre apelurile care au fost făcute Comisiei Europene, privind redeschiderea școlilor. Acestea s-au demonstrat a fi justificate, fiindcă instituția a confirmat că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România: „Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor şcolilor din România, chiar în ziua în care OMS Europa recomanda statelor UE să nu închidă şcoli”.

”Comisia Europeană confirmă că apelurile noastre pentru redeschiderea şcolilor au fost justificate şi că încăpăţânarea Guvernului Orban de a închide toate şcolile din România riscă să compromită total educaţia elevilor şi să agraveze inegalităţile sociale dintre elevii din ţara noastră. Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor şcolilor din România, chiar în ziua în care OMS Europa recomanda statelor UE să nu închidă şcoli, pentru a nu risca să aibă «o generaţie covid pierdută»”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit fostului primar al Capitalei, ”după raportul CE şi recomandările OMS Europa, cu atât mai aberantă şi mai de neînţeles este îndârjirea cinică a lui Orban de a închide şcolile pentru copii, dar de a le deschide pentru alegerile dorite cu ardoare de partidul său”.

În data de 12 noiembrie, Comisia Europeană a publicat pe Monitorul anual al educaţiei şi formării în care este subliniat că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România.

Gabriela Firea l-a mai atacat pe Ludovic Orban și în privința piețelor închise

Miercuri, 11 noiembrie, Gabriela Firea a precizat că nu există focare de COVID-19 în piețele agroalimentare. De asemenea, Klaus Iohannis, președintele României, tot nu vrea să promulge legea, care oferă dreptul producătorilor de a-și vinde marfa în piețele din spațiile închise.

„Deciziile împotriva oamenilor, luate de acest guvern incompetent si corupt, fac din ce în ce mai mult rāu. Orice zi în plus cu guvernul Orban la conducerea țării înseamnă mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român. Am discutat situatie gravā, în aceastā searā, cu social-democratii de la sectorul 1, condusi de presedintele Daniel Tudorache, si colegii social – democrati din judetul Ilfov.”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Presedintele Iohannis NU va promulga legea”

Gabriela Firea consideră că Ludovic Orban, împreună cu Partidul Național Liberal, intenționează să-i distrugă pe producătorii români. Guvernul și președintele acestei țări nu vor să vadă realitatea, aceea că în piețele agroalimentare nu au fost înregistrate focare de COVID-19. Prim-vicepreședintele PSD se așteaptă ca liderul statului să nu promulge legea, iar în acest fel mulți români vor suferi.

PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă! Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele NU reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului care a dispus redeschiderea. E clar că Presedintele Iohannis NU va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori- vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor.”, a scris Gabriela Firea.

Adauga un comentariu