National

Gabriela Firea, mesaj dur la adresa lui Ludovic Orban: „Impostorii, semidocții și politrucii pe care îi promovează cu sârg, nu vor face decât să agraveze situația”

Publicat: 20 oct. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a transmis un mesaj prim-ministrului Ludovic Orban cu privire la modul în care sunt afectați locuitorii Capitalei din cauza incapacității autoritățile în gestionarea pandemiei de coronavirus. Conform afirmațiilor acesteia, deciziile contradictorii ale membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență (CSU) al Capitalei, demiterea actualului prefect Gheorghe Cojan, problemele de la secțiile de Terapie Intensivă privind numărul de locrui insuficiente, îi vor face pe bucureșteni să plătească ”factura incompeteneţei decizionale”.

Pe una dintre paginile sale de pe o rețea de socializare, Gabriela Firea îl critică dur pe Ludovic Orban. Aceasta a afirmat că toate bâlbâielile autorităților au creat un haos general. Acest lucru trebuia evitat mai ales în prima zi de scenariu roșu în care s-a aflat România.

”Haosul generat de deciziile contradictorii ale Comitetului pentru Situații de Urgență al Capitalei, care au bulversat milioane de bucureșteni, arată incapacitatea actualei puteri politice de a gestiona criza sanitară în care ne aflăm și falimentul sistemului clientelar patronat de premierul Orban.Bucureștenii vor plăti în continuare factura incompetenței decizionale câtă vreme puterea politică și premierul Ludovic Orban nu vor înțelege că o situația pandemică de o asemenea gravitate trebuie gestionată împreună cu specialiști și cu oameni competenți.

Gabriela Firea: „Lăsați deoparte interesele politice și de partid!”

Impostorii, semidocții și politrucii pe care îi promovează cu sârg, nu vor face decât să agraveze situația și așa extrem de gravă, resimțită de tot mai mulți români.

Domnule prim-ministru Orban, măcar în ceasul al doisprezecelea înțelegeți că interesul primordial al românilor este sănătatea!

Lăsați deoparte interesele politice și de partid!

Tot mai mulți români se îmbolnăvesc, fac forme grave de infectare, spitalele nu mai fac față, iar locurile la terapie intensivă sunt insuficiente.

Este suficient că v-ați pus pe listele electorale prietenii și țuțerii, nu mai populați cu impostori și incompetenți instituțiile care trebuie să ia decizii pentru gestionarea crizei sanitare. Factura loialității amicilor dumneavoastră o plătesc românii, care suferă pe patul de spital sau, poate, nici acolo, pentru că locurile sunt tot mai puține!”, a scris Gabrilea în postarea sa de pe Facebook.

Gabriela Firea a răbufnit, după ce Ludovic Orban i-a criticat pe Alexandru Rafila și pe Adrian Streinu-Cercel că au venit la PSD: „Am simțit o ranchiună după mimica facială”

Duminică seara, 18 octombrie, la Antena 3, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a reacționat după ce premierul României a criticat decizia lui Alexandru Rafila și a lui Adrian Streinu-Cercel de a candida din partea PSD la alegerile perlamentare. Astfel, ea a răbufnit și a menționat că dacă cei doi ar fi ales să meargă în Partidul Național Liberal, Ludovic Orban ar fi privit situația cu alți ochi.

„Ar fi fost niste somitati ale lumii medicale si ar fi spus ca PNL se reformeaza, nu mai e un partid inchis, promoveaza oameni de valoare, nu doar pe criterii de cumetrii”, a spus Gabriela Firea. „Am simtit o ranchiuna dupa mimica faciala”, a adăugat ea.

Criticile aduse de Ludovic Orban

Ludovic Orban, premierul României, este în capul listei PNL la Camera Deputaților. Tot duminică seara, dar pe un alt post de televiziune, la B1Tv, premierul a afirmat că medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, candidați PSD la Camera Deputaților și Senat în București, și-au pierdut credibilitatea prin intrarea în politică.

„Cum sa te duci tu, Alexandru Rafila si Streinu-Cercel, care ai fost in frontul de lupta COVID, sa te duci sa candidezi la PSD care a torpilat sistematic de 7 luni de zile tot efortul specialistilor si autoritatilor pentru a limita cresterea numarului de cazui? Eu personal nu pot sa inteleg, este o decizie pentru care vor fi huliti, va spun sincer. Acum nu mai au niciun fel de credibilitate in opiniile pe care le exprima vizavi de pandemie”, a declarat Ludovic Orban.

„Mi se pare o greșeală gravă pentru ei”, a mai spus el. „Mi se pare un fel de abandon în lupta asta”, a adăugat Orban.

 

Adauga un comentariu