Local

Gală de amploare la Palatul Culturii. Proiecte dedicate turismului, sub egida Agenției pentru Dezvoltare Regională – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Palatul Culturii a fost ieri gazda unui eveniment de amploare organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Gala Descoperă Nord-Est, ajunsă la cea de-a patra ediție, a fost dedicată dezvoltării Regiunii Moldovei ca destinație turistică de excelență. Gala a inclus și o expoziție de gastronomie moldovenească. Agenția a oferit și o serie de premii celor care au excelat în turism

În prezența câtorva zeci de persoane din țară și străinătate, Palatul Culturii din Iași a găzduit ieri o nouă ediție de anvergură a Galei Descoperă Nord-Est. Gala a fost organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), prin Centrul Europe Direct Nord-Est. Gala a ajuns la cea de-a patra ediție, scopul acesteia fiind acela de a se dedica dezvoltării Regiunii de Nord-Est a României ca destinație turistică de excelență. Co-organizator al evenimentului a fost compania Cotnari S.A., iar partenerii tradiționali, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Asociația Culturală Euro-Est Alternativ.

Manifestarea a cuprins două evenimente. Într-o primă etapă a fost vorba de conferința „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economică durabilă”. Aceasta a fost dedicată actorilor regionali implicați în sectorul turistic.

„Unul din obiectivele acestei conferințe a fost legat de instruirea continuă și asigurarea unui cadru de colaborare pentru experți în exploatarea durabilă a patrimoniului cultural în vederea dezvoltării și promovării turismului. Conferința face parte dintr-un proiect finanțat prin programe europene prin care s-a elaborat Planul Regional de Acțiune pentru Promovarea și Protejarea Patrimoniului Cultural în Regiunea Nord-Est. Planul conține peste 60 de noi inițiative în domeniul patrimoniului cultural ce vor fi implementate de către municipiile reședință de județ implicate în proiect”, a arătat Vasile Asandei, directorul ADRNE.

Discuții pentru promovarea regiunii

La eveniment a fost prezent edilul Mihai Chirica, dar și reprezentanți ai forurilor de turism și nu numai. „Gala reprezintă în plus un manifest pentru unitatea în diversitate, motto-ul Uniunii Europene, îndemnând la cunoașterea și prețuirea patrimoniului național și a acelor trăsături care ne fac unici în context european. Au fost organizate o serie de conferințe pe teme de turism în care s-a prezentat oferta turistică a asociațiilor din Regiunea Nord-Est. Gala Turismului are ca obiectiv constituirea unui spațiu de dezbatere, în care vom colabora în vederea creionării unei strategii integrate de promovare a regiunii, prin identificarea principalelor avantaje competitive și circuite turistice, având ca scop final conturarea unui brand regional puternic și competitiv. Prin această acțiune vor fi recunoscute eforturile promotorilor turismului regional și vom celebra valorile patrimoniului cultural într-un moment festiv, de bilanț, oportun pentru planificarea direcțiilor de dezvoltare a turismului regional”, a mai spus directorul ADRNE.

Adauga un comentariu