Local

Gaură de peste 800.000 de lei, la bugetul de stat! Un membru al clanului Stănescu, condamnat pentru evaziune fiscală! Finanțiștii îi pot lua praful de pe tobă!

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gaură de peste 800.000 de lei la bugetul de stat Un membru al clanului Stănescu condamnat pentru evaziune fiscală Finanțiștii îi pot lua praful de pe tobă
Bancnote, pe o masă

Un ieșean acuzat că a provocat o gaură de peste 800.000 de lei la bugetul de Stat a fost pedepsit. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe data de 9.12.2020 pe Mihai Stănescu la 5 ani și 3 luni de pușcărie, pentru evaziune fiscală. Pe numele membrului clanului Stănescu nu se regăsește decât o casă de 24 de metri pătrați, evaluată la puțin peste 30.000 de lei

Un membru al clanului Stănescu a fost pedepsit pentru evaziune fiscală, după ce adus un prejudiciu de 800.000 lei bugetului de stat. Totuși, finanțiștii îi pot lua praful de pe tobă, deoarece ieșeanul nu are foarte multe bunuri pe numele său. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Mihai Stănescu la pedeapsa rezultantă de 5 ani și 3 luni de pușcărie, pentru evaziune fiscală. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, judecătorii ieșeni l-au mai obligat pe Mihai Stănescu să achite despăgubiri către Fisc.

„Instanța admite acțiunea civilă formulată de Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. În consecință, îl obligă pe inculpatul Mihai Stănescu la plata sumei de 805.821 de lei, cu titlul de despăgubiri civile”, au menționat magistrații ieșeni.

În plus, judecătorii au decis menținerea sechestrului asigurător pus pe un imobil al lui Mihai Stănescu.

„Instanța menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit prin ordonanța procurorului, emisă pe 4 octombrie 2019, asupra imobilului proprietatea inculpatului Mihai Stănescu – casă de locuit în suprafață de 24 de metri pătrați, edificată fără autorizație de construire, înregistrată la Primăria orașului Hârlău, cu o valoare de impozitare de 31.680 de lei, amplasată în orașul Hârlău”, au încheiat magistrații ieșeni.

Acuzat că a încercat să fenteze autoritățile

De remarcat este faptul că sentința emisă de Tribunalul Iași în cazul membrului clanului Stănescu nu este definitivă. Decizia poate fi contestată. Procesul lui Mihai Stănescu a început pe 15 octombrie 2019. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzația de evaziune fiscală. Conform anchetatorilor ieșeni, în urmă cu câțiva ani, individul a încercat să fenteze bugetul consolidat al statului. Oamenii legii au stabilit că prejudiciul total se ridică la peste 800.000 de lei.

Procurorii au susținut că este vorba despre 446.922 de lei – impozit pe profit și 358.899 de lei – taxa pe valoarea adăugată. Totuși, având în vedere că Mihai Stănescu nu are pe numele său decât o casă de 24 de metri pătrați, cu o valoare de puțin peste 30.000 de lei, este greu de crezut că finanțiștii vor reuși să îi ia mai mult decât praful de pe tobă.
Interesant este faptul că, în trecut, individul a mai avut probleme cu legea. De altfel, la emiterea sentinței de ieri, judecătorii au luat în calcul și o altă condamnare primită de Mihai Stănescu. Acum, rămâne de văzut dacă sentința Tribunalului Iași va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu membrul clanului Stănescu acuzat de evaziune fiscală.

Adauga un comentariu