Local

Gelu Junică, zis „Căpet”, vrea să scape de închisoare! Ce au decis magistrații în legătură cu liderul rețelei uriașe de trafic de droguri din Iași

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Gelu Junică zis Căpet vrea să scape de închisoare Ce au decis magistrații în legătură cu liderul rețelei uriașe de trafic de droguri din Iași
Gelu Junică rămâne după gratii

Gelu Junică, capul unei rețele uriașe de trafic de droguri din Iași, rămâne după gratii. Magistrații de la Curtea de Apel Iași au respins cererea prin care bărbatul dorea schimbarea măsurii arestului preventiv. Astfel, „Căpet” nu a scăpat de închisoare, dar nici ceilalți șapte indivizi ce au fost reținuți pentru trafic de droguri, pe data de 28 octombrie 2021

Gelu Junică, un apropiat al clanului Corduneanu, a fost vizat anul trecut de o anchetă a ofițerilor de la Antidrog. Se pare că Gelu Junică ar fi fost capul unei rețele foarte bine puse la punct, care se ocupa de cultivarea, procurarea și vânzarea stupefiantelor. Pe data de 28 octombrie 2021, casa lui Junică a fost răscolită de anchetatori.

Surse din cadrul anchetei precizau pentru reporterii BZI că din locuința individului au fost ridicate sume importante de bani și mai multe telefoane mobile. Polițiștii au efectuat atunci 14 percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării și a introducerii în țară.

Gelu Junică rămâne după gratii

Unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri din Iași rămâne după gratii. Aflat în arest preventiv încă de pe data de 28 octombrie 2021, Gelu Junică a cerut magistraților de la Curtea de Apel Iași să-i înlocuiască măsura arestului preventiv, însă cererea i-a fost respinsă.

Amintim că cei opt indivizi, în frunte cu Gelu Junică, ar fi abordat diferite modalități de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor, cât și outdoor, fie la importul din afara țării. Ulterior, drogurile obținute le-ar fi oferit spre vânzare. De asemenea, de mai mult timp, o parte din persoanele cercetate ar fi alimentat piețele de cannabis din Iași și din alte județe limitrofe, realizând profituri substanțiale. În urma perchezițiilor și administrării probatoriilor, în comuna Șipote au fost identificate cinci culturi de cannabis dintre care patru erau indoor.

Totodată au fost identificate aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezină de cannabis (hașiș), 460 de plante de cannabis, totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, 5 cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înființarea și întreținerea culturilor indoor și fertilizanți.

De asemenea, 54.000 de euro, 61.000 de lei și 20 de telefoane mobile au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor. În ziua perchezițiilor, Junică a fost identificat în trafic, în zona Păcurari. Oamenii legii l-au oprit și l-au condus la audieri.

Traficul de droguri, dus la un alt nivel

Surse din anchetă precizau că baza afacerii ilegale ar fi stat în comuna ieșeană Șipote. Acolo, membrii rețelei ar fi achiziționat mai multe imobile și terenuri, unde ar fi cultivat plante de cannabis. La perchezițiile efectuate în această comună a fost cea mai mare captură de droguri, fiind vorba despre câteva kilograme. Stupefiantele ar fi ajuns pe piața din Iași, însă ar fi trecut și granițele județului. Din vânzarea de droguri, cei implicați au obținut sume uriașe, de ordinul sutelor de mii de euro. Gelu Junică face parte din lumea interlopă, iar de-a lungul timpului a mai fost implicat în anumite scandaluri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei implicați ar putea sta mult timp în spatele gratiilor. Pedepsele sunt însă destul de mici, iar cei care au fost ridicați ar putea fi liberi, în câteva luni. De multe ori, la scurt timp după eliberare, traficanții de droguri se apucă din nou de treabă.

Comentarii
Adauga un comentariu