Titlurile zilei

Caz incredibil, la Iași! O tânără a mers cu bebelușul în brațe să ridice drogurile de la o firmă de curierat! Substanțele au fost comandate din Franța de femeia care are trei copii

Publicat: 16 oct. 2021
O tânără din Iași, care are trei copii, a fost pedepsită de magistrați după ce a fost acuzată de trafic internațional de droguri

O ieșeancă în vârstă de 36 de ani, cu trei copii, a fost trimisă la temniță de judecători, după ce a fost acuzată de trafic internațional de stupefiante. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalul Iași au condamnat-o recent pe Dana Bianca Pițai la trei ani și o lună de pușcărie, pentru trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc. Ieșeanca a fost prinsă în flagrant, în timp ce lua coletul cu droguri, având un bebeluș în brațe

Caz incredibil, petrecut la Iași! O ieșeancă a mers cu bebelușul în brațe să ridice drogurile de la o societate de curierat! Substanțele au fost comandate din Franța de femeia care are trei copii. Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Dana Bianca Pițai la 3 ani și o lună de pușcărie, pentru trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc.

„Instanța dispune confiscarea specială a cantității de droguri de mare risc de la inculpata Dana Bianca Pițai, respectiv cantitatea de 5 capsule care conțin ca substanță activă metadonă, precum și 38 de capsule ce conțin metadonă”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșeancă.

Mamă a trei copii, acuzată la Iași de trafic internațional de droguri

Procesul Danei Bianca Pițai (36 de ani) a început pe data de 1 iulie 2021. Anchetatorii au trimis-o în judecată sub acuzațiile de trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc.

„În cursul lunii mai 2021, inculpata a procurat, în vederea comercializării, din Franța, un număr de 46 de capsule care conțin ca substanță activă metadonă, drog de mare risc. Drogurile au fost disimulate într-un colet expediat în România prin intermediul societății TransMarian, colet pe care inculpata l-a ridicat pe data de 11 mai 2021. Metadona era destinată comercializării sau oferirii cu titlu gratuit către consumatorii de astfel de substanțe”, au afirmat oamenii legii.

Conform acestora, ieșeanca a fost prinsă din cauza „sifonării”. Așadar, anchetatorii au obținut informații potrivit cărora un colet suspect ce conține disimulate droguri de mare risc (metadonă) urmează să sosească de la Paris în municipiul Iași prin intermediul unei societăți de transport internațional de colete și persoane, al cărei mijloc de transport trebuia să ajungă în zona Gării Iași în jurul orei 12:50, motiv pentru care s-a organizat prinderea în flagrant.

Cum a decurs flagrantul din zona Gării ieșene: femeia, prinsă cu bebelușul în brațe!

La ora 13:50, oamenii legii au observat un microbuz marca Mercedes Sprinter, prevăzut cu o remorcă de dimensiuni mici, care a oprit în parcarea din fața Gării, iar șoferul a început să descarce și să predea pachete către mai multe persoane. După ce a predat către respectivele persoane pachetele pe care le avea încărcate în remorcă, șoferul microbuzului a dicutat la telefon cu o persoană, din discuție rezultând faptul că mai are de predat un pachet către cea cu care vorbea și că o așteaptă să-i predea pachetul. După discuție, șoferul a scos din microbuz și a așezat pe trotuar o geantă de voiaj de culoare neagră.

„În jurul orei 14:10 a sosit un autoturism tip Uber care a parcat în spatele microbuzului, iar, din mașină, a coborât o femeie având în brațe un copil minor, cunoscută la nivelul anchetatorilor ieșeni cu preocupări în sfera traficului și consumului de droguri. Femeia a mers la microbuz și a ridicat de la șofer geanta amintită. După ridicarea genții, femeia a mers către autoturismul de tip Uber care rămăsese în așteptare, moment în care aceasta a fost oprită. După ce și-au declinat identitatea, oamenii legii au legitimat-o pe femeie. Având în vedere suspiciunile cu privire la faptul că în geanta ridicată de către inculpată se află bunuri interzise, s-a procedat la conducerea acesteia, având în permanență bagajul asupra sa, la sediul Secției II. Acolo a fost efectuat un control”, au spus anchetatorii.

Astfel, au fost descoperite comprimatele cu metadonă, ascunse în pantaloni de tip jeans, care erau în colet.

Ieșeanca a recunoscut totul la audieri: „Consum ca să evit stările de sevraj!”

Cu privire la comprimatele descoperite, Dana Bianca Pițai le-a spus anchetatorilor că sunt comprimate de metadonă pe care le-a primit din Paris, Franța, de la o fată, pe nume M.O., că este consumatoare dependentă de metadonă și că, în trecut, a consumat heroină, iar metadona o consumă pentru a evita durerile și stările de sevraj. De altfel, ieșeanca a declarat că recunoaște faptele și că solicită ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii în cazul recunoașterii învinuirii. Pe de altă parte, magistrații au constatat că, deși în România nu are antecedente, ieșeanca ar fi fost condamnată în străinătate.

„Inculpata nu se află la prima abatere de natură penală, aceasta a fost condamnată de 6 ori în străinătate (Belgia, Spania, Franța) la pedepse privative de libertate și neprivative de libertate – cu suspendarea executării pedepsei închisorii de 100 de zile, respectiv 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, la pedeapsa de 2 luni de închisoare cu executare și la pedeapsa amenzii pentru săvârșirea infracțiunilor de furt. Chiar dacă aceste condamnări suferite în străinătate nu sunt recunoscute în România, nu se poate neglija faptul că acestea prezintă un indiciu asupra garanțiilor viitoare pe care le prezintă inculpata în respectarea normelor sociale”, au constatat magistrații ieșeni cu privire la femeia care are 3 copii de 9 ani, 6 ani și, respectiv, 1 an și 7 luni.

Comentarii
 • Acesta este un reportaj în care autorul reușește să spună foarte puțin, în foarte multe vorbe; esențialul nu prea se înțelege, concentrarea e pe elemente de amănunt gen culoarea mașinii și numărul copiilor inculpatei. Dacă tot scrii un articol, ori răspunzi la întrebările esențiale, ori măcar îl scrii mai concis.
  1. Cum a făcut comanda, cum a plătit, de unde au fost procurate drogurile? (informațiile date sunt foarte puține și neclare, or aici ar fi esențialul; (“le-a primit din Paris, Franța, de la o fată, pe nume M.O.” – chiar le-a primit cadou, de unde știa respectiva că ieșeanca are nevoie de așa ceva, cum au intrat cele două în legătură?);
  2. Cum au obținut organele de anchetă informația? („sifonare” e prea general);
  3. „Instanța dispune confiscarea …, respectiv cantitatea de 5 capsule care conțin ca substanță activă metadonă, precum și 38 de capsule ce conțin metadonă”! Aici nu pare a fi vina jurnalistului, dar sună aiurea că se apar separat întâi 5, apoi încă 38 capsule cu aceeași substanță activă;
  4. „În cursul lunii mai 2021, inculpata a procurat, în vederea comercializării, …. 46 de capsule …. Metadona era destinată comercializării sau oferirii cu titlu gratuit către consumatorii de astfel de substanțe”, au afirmat oamenii legii. Așa scrie în articol, pentru ca mai apoi să rezulte că inculpata de fapt e ea însăși consumatoare. E mult mai puțin grav să deții droguri pentru consum propriu (mai ales dacă există risc de a intra în sevraj!), decât în scopul traficării. E minor, dar facși remarca următoare: se vorbește ba de capsule, ba de comprimate.
  Încă un reportaj lung, scris fără o coerență logică și narativă!

 • In piata alexandru bisnitarii si tagannii speculanti vand pe ascuns tagari ,alcool ,medicamente din r moldova ,produse alterate ….unde sunt si de ce nu fac nimic autoritatile ???

Adauga un comentariu