Razboi în Ucraina

Generalul Serghei Surovikin, prima declarație oficială despre războiul din Ucraina: „Nu sunt dispus să mai sacrific alți soldați ruși”

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Generalul Serghei Surovikin prima declarație oficială despre războiul din Ucraina Nu sunt dispus să mai sacrific alți soldați ruși
Ce spune generalul rus Serghei Surovikin despre războiul cu Ucraina

Presa rusă face publică o primă declaraţie oficială a generalului Serghei Surovikin. Şeful operaţiunilor speciale ale Rusiei în Ucraina ar fi declarat, conform corespondentului special VGTRK (Compania Rusă de Televiziune și Radio), Olga Kurlaeva, că nu mai doreşte sacrificarea oamenilor săi în acest război împotriva ” hoardelor de fanatici înarmați de NATO”.

„Nu sunt dispus să mai sacrific alți soldați ruși într-un război de gherilă împotriva hoardelor de fanatici înarmați de NATO. Avem destule forțe și mijloace tehnice pentru a împinge Ucraina către o capitulare completă”, se arată parțial pe canalul Telegram al corespondentului special, Olga Kurlaeva.

Surovikin a fost responsabil cu înființarea Direcției Principale a Poliției Militare, o nouă organizație în cadrul Armatei Ruse

Ce spune generalul rus Serghei Surovikin despre războiul cu Ucraina

Precizăm că generalul de armată Serghei Surovikin a devenit comandantul șef al „operațiunii militare speciale” din Ucraina în urmă cu 10 zile. Aşadar, Serghei Vladimirovici Surovikin este un general de armată al Forțelor Armate Ruse și comandant al Forțelor Aerospațiale.

Surovikin a fost responsabil cu înființarea Direcției Principale a Poliției Militare, o nouă organizație în cadrul Armatei Ruse. De altfel, a comandat Districtul Militar de Est între 2013 și 2017 și a fost prezentat presei în calitate de comandant al Grupului de Forțe din Siria în intervenția militară rusă în Războiul Civil din Siria.

Şeful operaţiunilor speciale Serghei Surovikin a fost comandantul Grupului de Armate „Sud” al Forțelor Armatei Ruse în invazia rusă a Ucrainei din 2022.

De altfel, reamintim faptul că luni, 17 octombrie, o rachetă rusească a lovit un obiectiv din infrastructura critică a oraşului ucrainean Vinniția – a anunțat Serhi Borzov, șeful Administrației Militare Regionale.

Serghei Vladimirovici Surovikin este un general de armată al Forțelor Armate Ruse și comandant al Forțelor Aerospațiale

Mărturisirile de pe front ale unui soldat rus fugit în Franța

În continuarea aceluiași șir de idei, amintim de soldatul care a decis să dezerteze din războiul ruso-ucrainean în mijlocul verii. Căutat de Moscova, militarul rus a publicat în luna august un jurnal intitulat „ZOV” – precum literele de pe vehiculele armatei ruse – în care povesteşte ceea ce se întâmplă zilnic în rândul forţelor de la Kremlin.

„Sunt probleme cu echipamentul. Armele sunt adesea defecte, dar conducerea nu îndrăzneşte să vorbească. Sunt probleme la toate nivelurile. Cu mâncarea, de exemplu. Furăm mâncare de la cantină şi primim mâncare stricată „, a povestit pentru BFM TV fostul paraşutist rus Pavel Filatyev care a decis să se refugieze în sudul Franţei.

Soldatul Pavel este însă foarte conştient: el îşi riscă viaţa povestind experienţa de război din Ucraina. Este primul soldat rus care l-a criticat în mod public pe Vladimir Putin. Pentru el, rezultatul conflictului este cert.

„Putin a pierdut deja şi va continua să piardă. Îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu”, a spus el.

Întrebat despre folosirea armelor nucleare de către Moscova, soldatul dezertor crede că „nu poate fi exclusă” această opţiune.

Fostul paraşutist rus locuieşte acum cu Vladimir Osechkin, apărător al drepturilor omului, căutat şi el de Moscova şi care susţine demersul compatriotului său.

„El şi-a riscat viaţa şi libertatea părăsind Rusia. El încă îşi riscă viaţa în timp ce este aici în Franţa pentru a spune restului lumii despre ororile şi coşmarurile acestui război şi pentru a expune minciunile şi propaganda lui Putin”, a mărturisit Vladimir Osechkin.

Cu toate acestea, conform declarației generalului Serghei Surovikin, spun surse media ruse, Moscova nu dorește să mai sacrifice viețile soldaților săi în acest război.

Comentarii
Adauga un comentariu