Actualitate

George Simion a făcut publice unele dintre înregistrările împotriva Guvernului Cîțu cu privire la încercarea de a cumpăra voturile moțiunii de cenzură – Video

Publicat: 04 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion a făcut publice unele dintre înregistrările împotriva Guvernului Cîțu cu privire la încercarea de a cumpăra voturile moțiunii de cenzură - Video
George Simion, președinte AUR

Liderul AUR, George Simion a declarat că are toate dovezile necesare împotriva Guvernului Cîțu. Acesta  a făcut publice, în cadrul unui videoclip postat pe YouTube, înregistrările audio-video în care liberalii sunt surprinși în timp ce încearcă să cumpere voturile pentru ca moțiunea de cenzură să nu atingă limita minimă necesară.

„Vreau să vă arăt vouă și după aia o să arătăm publicului și-i mulțumesc colegului nostru Ciprian Titi Stoica c-a fost inspirat și i-a prins pe ăștia exact cum încercau să-l mituiască și cum încercau să-l cumpere. Noi, parlamentarii AUR și noi, Alianța pentru Unirea Românilor nu suntem de vânzare. Și de asta, noi o să facem publice aceste înregistrări”, a declarat Geroge Simion.

Înregistrarea începe cu o propunere de negociere: „Zi cum negociem…”.

La un moment dat, pe parcursul înregistrării, diplomația a fost lăsată cu totul deoparte și oferta pentru deputatul AUR este este expusă direct: „Eu ti-o spun direct, promovam cativa oameni unde vrei tu, unde spui, nu stie nimeni, ii facem membri PNL de forma si gata. Intelegi? Ne spui unde, institutii deconcentrate…”

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu

Amintim faptul că săptămâna trecută, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Aceasta a fost citită joi, 30 septembrie 2021 și va fi citită mâine 5 octombrie 2021. Conform calculele făcute în Parlament, moțiunea de marți ar putea trece cu peste 50 de voturi peste limita minimă.

Pentru ca moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat, să fie adoptată, sunt necesare 234 de voturi. Conform calculelor din Parlament, situația se arată în felul următor:

PSD -157 de parlamentari

USR-PLUS – 80 de parlamentari

AUR – 43 de parlamentari

Conform acestei situații, dacă toți parlamentarii mai sus trecuți în numărătoare ar vota, Guvernul Cîțu ar cădea cu 280 de voturi, adică cu 46 de voturi mai mult decât necesarul de 234.

De asemenea, celor 280 li s-ar putea alătura și parlamentarii din Partidul Național Liberal care au fost alături de Orban atunci când s-a decid noul președinte al liberalilor, care ar fi nu mai puțin de 50. Cu toate astea, fostul lider PNL a anunțat faptul că nu va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD.

După ședința de astăzi, 4 octombrie 2021, liberalii au stabilit că vor fi prezenți mâine dar nu vor vota moțiunea.

 

Adauga un comentariu