Actualitate

George Simion amenință cu filmări din birouri dacă va fi interzis live-ul în Parlament

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion amenință cu filmări din birouri dacă va fi interzis live-ul în Parlament
George Simion a trecut la amenințări dacă se va interzice live-ul în Parlamentul României

George Simion a trecut la ameninţări dacă va fi interzis live-ul în Parlament. Liderul AUR explică faptul că, dacă acest lucru va fi transpus în regulament, va începe să filmeze în birouri sau în ședințele de comisii.

Pe de altă parte, tot scandalul a început după ce George Simion a avut un conflict cu Virgil Popescu în timpul moţiunii simple.

Dacă va fi interzis live-ul în Parlament, George Simion va filma în birouri

George Simion s-a arătat deranjat de faptul că parlamentarii au intenţia de a transpune în regulamentul de ordine interioară interzicerea live-ului în Parlamentul României. Liderul AUR a dat de înţeles că în birourile parlamentarilor, şi nu numai, s-ar întâmpla mai multe fapte ilegale. Acesta spune că, dacă regulamentul va interzice libertatea de a filma, atunci va transmite live din comisiile de specialitate dar şi din unele birouri:

” O să filmez şedinţele de comisii. E mult de văzut. O să filmez şi mai mult după ce se adoptă regulamentul. O să filmez prin birouri, se întâmplă lucruri interesante acolo”, a spus George Simion.

În replică, Marcel Ciolacu a afirmat faptul că nu este normal ca în Parlament să se întâmple o agresiune precum cea de luni. Liderul social democrat a afirmat că este de acord cu modificarea regulamentului intern pentru a evita pe viitor crearea unor astfel de situaţii. Ciolacu propune trepte de pedepse pentru fiecare faptă în funcție de cât de gravă este:

„Avem mai multe propuneri, sunt diverse trepte în urma abaterilor și în funcție de gravitate. Astăzi (marți – n.r.) cu certitudine că vom avea un proiect de modificare. Mai mult, am înțeles că toți liderii de grup mai puțin cred că de la AUR vor dori aceste modificări”, menționează Ciolacu.

Diana Șoșoacă, senatorul care a dus la intenţia de modificare a regulamentului

În altă ordine de idei în spaţiul public a apărut ideea de modificarea regulamentului din Parlament după ce Diana Șoșoacă a fost protagonista mai multor scene reprobabile. Așadar, senatorul de Iași a reacționat violent în mai multe momente cheie din Parlament. Vă aducem aminte faptul că un coleg parlamentar a precizat faptul că a fost tras de nas de Șoșoacă şi că în speță a depus o plângere penală.  Plângere penală va depune și Virgil Popescu, ministrul Energiei, care a precizat faptul că a cerut deja Camerei Deputaților înregistrările din momentul în care a fost agresat de către George Simion. Concret, în ziua de luni, în momentul în care Virgil Popescu ținea un discurs, George Simion s-a repezit la acesta şi l-a luat de umeri.

În altă ordine de idei nici cei de la USR (practic primii care au început să transmită live pe Facebook din parlament) nu sunt de acord cu transpunerea în regulamentul intern a interzicerii live-ului:

(…) Susținem toate sancțiunile privind blocarea violenței, dar nu vom susține niciodată modificările prin care nu mai avem voie cu bannere în sală sau live-uri prin care arată românilor ceea ce se întâmplă în Parlament. Acțiunile prin care este blocat un întreg grup din cauza acțiunii unui parlamentar, chiar dacă acum par îndreptate împotriva AUR (…). a precizat Dan Barna.

 

Adauga un comentariu