Actualitate

George Simion, revoltat de modificările Regulamentului Camerei Deputaților – VIDEO

Publicat: 08 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion revoltat de modificările Regulamentului Camerei Deputaților - VIDEO
George Simon, copreședintele AUR, susține că măsura reprezintă un „pumn în gură pentru opoziție”

Liderii PSD, PNL, UDMR si minorități din Parlament au căzut de acord asupra unui proiect de Hotărâre care să modifice Regulamentul Camerei Deputaților, astfel încât să fie interzise gesturile agresive, injuriile adresate parlamentarilor și transmisiunile live pe Internet din instituție.

George Simon, copreședintele AUR, susține că măsura reprezintă un „pumn în gură pentru opoziție”.

„Au făcut noaptea ca hoții ședință. Acum 48 de minute au convocat ședința cu un proiect de modificare discutat la o întâlnire secretă pentru a nu se mai permite organizarea de LIVE-uri din Parlament. Eu m-am grăbit și era să fac accident ca să ajung în ședință.

Vor să nu mai arătăm ce se întâmpă aici. Noi tot hoț îi spunem hoțului în față. Nu am primit ordinea de zi.

E un pumn în gură pentru opoziție. Așa alege generalul Ciucă să pună pumnul în gură. Așa făceau și cei de la USR. Noi de la AUR nu avem voie?  Nu e o crimă să faci live pe facebook”, a transmis George Simion.

Ieri, în Parlamentul României, a izbucnit un scandal de proporții în momentul în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, avea o intervenție legată de moțiunea simplă la care era supus. După ce ministrul i-a replicat lui George Simion că trebuie să vorbească cu Vladimir Putin pentru a ieftini gazele din România, liderul AUR s-a apropiat de prezidiu și a devenit extrem de agresiv. Simion s-a apropiat de Virgil Popescu și l-a apucat de umăr, spunându-i că este un hoț.

Ca replică, ministrul Energiei l-a numit prost pe George Simion. Conflictul a condus la întreruperea ședinței din Parlament, iar ministrul a menționat, imediat după ce a fost întrerupt, că nu mai dorește să ia parte la ședință.

Liderii de partid au căzut de acord să introducă sancțiuni mai aspre pentru deputați

Liderii grupurilor parlamentare au semnat astăzi, 8 februarie, un proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților, care să prevadă sancțiuni mai severe pentru derapajele de comportament, după ce ieri George Simion l-a luat de gât de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la tribuna Parlamentului.

Semnatarii Proiectului susțin că „dispozițiile actuale ale Regulamentului Camerei Deputaților în materie de disciplină parlamentară sunt irelevante în raport cu acțiunile unor deputați aflați în exercițiul primului mandat parlamentar care ignoră cutumele conduitei parlamentare și agresează fizic și verbal colegii de cameră parlamentară.”

Printre măsurile precizate în document se află ”interzicerea transmiterii în direct sau înregistrarea ședinței Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor sau comisiilor prin alte mijloace decât cele menționate la alin. (1) – (3).” (n.r. ”mijloacele electronice ale Camerei Deputaților” și ”mass-media cu aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaților”), ”interzicerea utilizării violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar”.

Astfel, parlamentarii și-ar putea pierde 50% din indemnizație până la șase luni dacă desfășoară bannere în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, dacă înregistrează sau transmit în direct ședințele Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor sau dacă folosesc violența fizică sau verbală împotriva unui alt parlamentar ”constând în țipete, injurii, amenințări, invective, calomnie”.

Adauga un comentariu