National

George Simion, co-președintele AUR, se pregătește să conteste alegerile din Diaspora: „Este o fraudă a sistemului”

Publicat: 06 dec. 2020
George Simion, liderul AUR
George Simion, liderul AUR

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a anunțat, duminică seară, că se pregătește să conteste alegerile din Diaspora: „A fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare”.

„Vreau să vă semnalez tuturor – şi opiniei publice – faptul că o să contestăm procesul electoral din Diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare.

Când i-a convenit domnului preşedinte şi partidelor sale, românii de peste hotare au fost buni, acum 14.000 de voturi au dispărut inexplicabil, acum multe secţii de votare au fost închise în ciuda anunțurilor făcute de către ministerul de Externe. Au fost mai puţine secţii de vot decât la alegerile prezidenţiale”, a declarat George Simion.

După estimările AUR, aproape 100.000 de români nu au putut vota peste hotare. Simion spune că nu va face alianță nici cu PNL, nici cu PSD în Parlament.

Primele rezultate exit poll la alegerile parlamentare 2020:

1. PSD – 30,5%

2. PNL – 29%

3. USR-PLUS – 15,9%

4. UDMR 5,7%

5. AUR – 5,2%

6. PRO România – 5%

7. PMP – 5%

8. PER – 1,1%

9. PPU-SL – 1,1%

Adauga un comentariu