Coronavirus

Moderna spune că vaccinul său contra coronavirus are rezultate promițătoare la pacienții vârstnici

Publicat: 27 aug. 2020
ALT=
Moderna spune că vaccinul său contra coronavirus are rezultate promițătoare la pacienții vârstnici

Moderna spune că vaccinul său contra coronavirus are rezultate promițătoare la pacienții vârstnici. Potențialul vaccin Moderna a generat un răspuns imun promițător la pacienții vârstnici într-un studiu clinic stadiu incipient, a anunțat firma biotehnologică.

Compania a testat vaccinul său pe 10 adulți cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani și 10 adulți în vârstă de peste 71 de ani, a spus Moderna. Fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile între ele.

Moderna spune că vaccinul său contra coronavirus are rezultate promițătoare la pacienții vârstnici

Voluntarii au produs anticorpi neutralizanți, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, și celule T, a spus Moderna în rezultatele sale. În plus, anticorpii care au fost produși au fost mai mari decât cei observați la persoanele care și-au revenit din Covid-19.

Vaccinul a părut, de asemenea, bine tolerat, fără a fi raportate evenimente adverse grave, a spus compania. Unii pacienți au raportat oboseală, frisoane, dureri de cap și dureri la locul injecției, deși majoritatea simptomelor au tercut în două zile, a spus compania.

Vaccinul de la Moderna este unul dintre cele aflate în curs de dezvoltare pentru combaterea coronavirusului, care a infectat peste 23,9 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis cel puțin 820.100, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Există peste 170 de vaccinuri în dezvoltare la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Cel puțin 31 sunt în studii clinice, a spus OMS.

Nu se revine la normal până nu există un vaccin

Oficialii din domeniul sănătății din SUA spun că nu se revine la „normal” până nu există un vaccin.

Vaccinul experimental al lui Moderna conține material genetic numit ARN mesager sau ARNm, care oamenii de știință speră să provoace sistemul imunitar pentru a lupta împotriva virusului. În mai, compania a lansat date preliminare care au arătat anticorpii produși de vaccin la 45 de adulți sănătoși.

Oamenii de știință au avertizat anterior că faza unu studiu a fost mică, iar rezultatele pot diferi pentru alți oameni, inclusiv persoanele în vârstă care, în general, au un răspuns imun mai slab. Noile date vor spori probabil speranțele că ar putea exista un vaccin sigur și eficient pentru prevenirea Covid-19 până la sfârșitul anului sau la începutul anului 2021.

Testare pe 30.000 de oameni

Luna trecută, compania a început o etapă de încercare pe 30.000 de oameni, cu rezultate așteptate încă din octombrie. Compania a spus că anticipează finalizarea înscrierii pentru faza a treia din septembrie.

Vaccinul Moderna ar costa între 32 și 37 dolari pe doză, în condiții de „prețuri pandemice mai ieftine”, au spus reprezentanții Moderna la începutul acestei luni. Atunci, compania a spus că un volum mai mare de producție ar duce la un preț mai mic.

La începutul acestei luni, președintele Donald Trump a anunțat că guvernul american va cumpăra 100 de milioane de doze de vaccin Moderna, într-un acord în valoare de 1,53 miliarde de dolari. SUA au investit deja 955 milioane dolari în dezvoltarea vaccinurilor Moderna, aducând investiția totală până la aproape 2,5 miliarde de dolari.

Adauga un comentariu