Coronavirus

Germania include România în zona roșie și impune carantina obligatorie

Publicat: 08 oct. 2020
oameni în aeroport
Germania include România în zona roșie și impune carantina obligatorie

Germania include România în zona roșie și impune carantina obligatorie. Decizia se aplică pentru cetățenii care vin toate județele României, fără excepție. Decizia a fost luată după cea mai noua evaluare a Institutului Robert Koch.

Germania a declarat România, Georgia, Iordania și Tunisia drept regiuni cu risc înalt de contagiere cu noul coronavirus, transmite agenția Reuters. Astfel, toate persoanele care vin din aceste ţări vor trebui să intre în carantină obligatorie până la un test negativ de coronavirus.

România, pe lista roșie alături de Bulgaria, Croația sau Olanda

Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase a publicat cea mai recentă evaluare a zonelor cu risc înalt de contagiune. Pe lângă cele patru țări menționate anterior, o serie de regiuni ale altor țări au fost, de asemenea, adăugate pe lista de carantină, inclusiv din Bulgaria, Croația, Olanda, Lituania, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Totodată, insula franceză Corsica a fost eliminată de pe listă.

Germania clasifică regiunile riscante atunci când numărul infecțiilor cu coronavirus depășește 50 la 100.000 de locuitori, pe parcursul a șapte zile.

Declarație pe propria răspundere pentru cei care revin în țară

Pe fondul creșterii accentuate a numărului de noi cazuri autoritățile revin la măsurile stricte de altă dată. Astfel, toate persoanele care revin în țară sunt obligate să dețină acest document.

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 a determinat autoritățile să introducă o nouă măsură. În contextul în care noul coronavirus pare de neoprit, se revine la măsuri și restricții care amintesc de starea de urgență. Astfel, în mai multe localități din țară s-a luat decizia închiderii cluburilor, barurilor, cafenelelor dar și a cazinourilor. Mai mult, noi restricții au apărut și pe Aeroportul Otopeni.

Cine trebuie să completeze o nouă declarație pe propria răspundere

Avalanșa de noi îmbolnăviri din ultimele zile au forțat autoritățile să impună noi restricții. În mai multe localități din țară s-a luat măsura închiderii barurilor, restaurantelor, cafenelelor și a jocurilor de noroc. Cu toate acestea, în București, numărul de noi cazuri a depășit cifra 500, iar pericolul transmiterii comunitare accentuate este tot mai mare. Astfel, o nouă măsură introdusă este cea a obligativității completării declarației pe propria răspundere la intrarea în țară. Măsura a fost luată deocamdată de către reprezentanții Aeroportului Otopeni!

Așadar, persoanele care revin în țară pe Aeroportul Otopeni trebuie să completeze un nou document. Prin această declarație pe propria răspundere, semnatarul ei se obligă să accepte, după caz, perioada de autoizolare, carantina instituționalizată ori chiar spitalizarea. Semnatarul declarației trebuie să precizeze ruta cea mai scurtă pe care se deplasează la adresa unde va locui. Așadar, toate persoanele care ajung pe Aeroportul Otopeni sunt obligate să completeze acest nou document.

De precizat că, încă din iulie, cei care soseau pe aeroporturi trebuiau să completeze o declarație pe propria răspundere. Acest lucru se putea face şi online pentru a ușura sosirile pe aeroporturi. La aterizare, persoanele își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde au fost izolați la domiciliu, dacă era nevoie. Călătorii vor primi un cod pe care îl vor scana la un ghișeu și li se va printa formularul pe hârtie. Asta pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane.

Adauga un comentariu