International

Gest revoltător la meciul din Liga Campionilor. Fanii scoţieni au afişat bannere cu înjurături la adresa reginei Elisabeta a II-a

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Gest revoltător la meciul din Liga Campionilor. Fanii scoţieni au afişat bannere cu înjurături la adresa reginei Elisabeta a II-a
Jucătorii celor două echipe, Celtic şi ahtar Donețk, au purtat totuși banderole negre în memoria Majestății Sale

Fanii lui Celtic au afișat bannere cu înjurături la meciul din Liga Campionilor ce a avut loc miercuri seara, 14 septembrie. Pe bannere scria „F*** The Crown”, o înjurătură folosită la adresa Coroanei Britanice.

În acest sens, televiziunea BT Sport a fost nevoită să își ceară scuze, pentru că a arătat în direct bannerul ofensator referitor la moartea reginei.

Bannere cu înjurături la adresa Coroanei Britanice

Bannere cu înjurături la adresa reginei Elisabeta a II-a

Suporterii lui Celtic au afişat bannere cu înjurături la adresa Coroanei Britanice. Cu toate că echipele din Marea Britanie care joacă acasă sau în deplasare au fost autorizate să țină un minut de tăcere în semn de respect pentru Regină, care a murit săptămâna trecută, pe 8 septembrie.

De data aceastainsa, în urma unei întâlniri înainte de meci între Celtic, Șahtar și UEFA, s-a decis că nu se va ține nici un moment de reculegere înainte de startul meciului.

Jucătorii celor două echipe, Celtic şi ahtar Donețk, au purtat totuși banderole negre în memoria Majestății Sale. Dar sentimentul nu a fost în mod clar împărtășit de o parte a suporterilor din deplasare.

De aceea, chiar înainte de startul meciului a fost afișat un banner pe care scria: „F*** the Crown”, tradus şi „M*** Coroana”.

În timp ce se cântă imnul Ligii Campionilor, a fost desfășurat un alt banner care, de asemenea, ironiza pierderea reginei. Pe acesta putându-se citi: „Îmi pare rău pentru pierderea ta, Michael Fagan”.

Michael Fagan este un bărbat care a reușit să escaladeze pereții Palatului Buckingham înainte de a se strecura în dormitorul Majestății Sale în timp ce aceasta dormea, în anul 1982. Pictorul și decoratorul de atunci, care suferă de schizofrenie, a reuşit să petreacă aproximativ 10 minute vorbind cu Majestatea Sa Regina, despre problemele din familia sa. Regretatul monarh a crezut că Făgan era doar un membru al personalului beat, care a fost în cele din urmă abordat de o persoană de serviciu.

Amintim că meciul de aseară, 14 septembrie, a avut loc la Varșovia, din cauza conflictului în curs de desfășurare în Ucraina. Aşadar, mii de suporteri s-au deplasat în Polonia pentru a susține Celtic în cel de-al doilea meci din Liga Campionilor al sezonului.

Chiar înainte de startul meciului a fost afișat un banner pe care scria: „F*** the Crown”

 

Ce a pățit Camilla, Regina Consoartă, în timpul ceremoniei de proclamare

Într-o altă ordine de idei, amintim că la ceremonia specială de proclamare a Regelui Charles al III-lea au fost prezenți fiul cel mare al acestuia, Prințul William, Prinț de Wales, dar și Camilla Parker Bowles, Regina Consoartă a Marii Britanii. Camilla a primit acest titlu, care e diferit de „Regină”, la cererea Reginei Elisabeta a II-a.

„Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, a scris Regina Elisabeta a II-a la acel moment.

La ceremonie, emoțiile și-au spus cuvântul. Soția Regelui Charles al III-lea a fost copleșită și tremura, aproape că îi venea să plângă când a semnat proclamarea și, la un moment dat, s-a putut observa că nu îl pierde din ochi pe Prințul William, să vadă exact unde trebuie să semneze. Așa că, după ce a semnat și a devenit Regina Consoartă, oficial, Camilla a pășit cu zâmbetul pe buze spre Regele Charles al III-lea.

La aceeași ceremonie, Regele Charles al III-lea i-a adus un tribut soției lui, Camilla.

„Sunt profund încurajat de sprijinul constant al soției mele iubite”, a spus Charles al III-lea.

Cu toate acestea, amintim că fanii scoţieni au afişat bannere cu înjurături la adresa reginei Elisabeta a II-a în timpul meciului din Liga Campionilor ce a avut loc miercuri seara, 14 septembrie.

Comentarii
Adauga un comentariu