Eveniment-Social

Gestul de la Iași care, în plină pandemie de coronavirus, impresionează o comunitate întreagă! Ar putea duce la salvarea multor vieți – FOTO

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În situații dificile se văd caracterele puternice și apar actele de omenie și solidaritate! Un asemenea exemplu este oferit de un grup inimos și admirabil de angajați și profesori ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” din Iași. Astfel, în plină pandemie de coronavirus și o lipsă acută de măști care ar putea proteja sau chiar salva viața multora dintre noi, aceștia, de câteva zile, confecționează mii de măști. Ele sunt realizate cu materiale proprii sau oferite de Primăria Municipiului Iași

La greu se văd caracterele puternice și apar actele de omenie și solidaritate! Un asemenea exemplu este oferit de angajații și profesorii Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” din Iași. Astfel, în plină pandemie de coronavirus și o lipsă acută de măști care ar putea proteja sau chiar salva viața multora dintre noi, aceștia, de câteva zile, confecționează mii de măști. Ele sunt realizate cu materiale proprii sau oferite de Primăria Municipiului Iași.

„E un gest mai mult decât normal pe care îl fac alături de colegele mele și de câțiva profesori voluntari! Am avut materialele noastre, precum și tifon achiziționat și oferit de Primăria Iași. De aproape o săptămână muncim și ne implicăm. Vrem să realizăm aproximativ șase mii de măști. Ele vor fi predate municipalității spre a fi sterilizate și, mai apoi, distribuite ieșenilor care au nevoie. E timpul să ne organizăm și să facem tot ceea ce ține de noi să ne ajutăm și să trecem cu bine peste această grea încercare”, a mărturisit prof. Dolores Voinea, directorul de la „Ștefănescu”.

Astfel, în aceste zile, și în atelierul colegiului „Ștefănescu” se confecționează aceste măști de către personalul auxiliar și cadrele didactice care se ocupă de instruirea elevilor.E vorba de L. Vlad, C. Petrescu, O. Lache, C. Cioacă, sub coordonarea directorului Liana Dolores Voinea și a Irinei Isabella Savin.

„Este o inițiativă care vine să atenueze penuria de protecție cu care se confruntă România de astăzi”

În acest context, primarul Mihai Chirica arată că este o ințiativă care vine în contextul lipsei materialelor de protecție!

„Este o inițiativă care vine să atenueze penuria de protecție cu care se confruntă România de astăzi. Din acest motiv, am achițizionat o jumătate de tonă de tifon și am cerut sprijinul Colegiului «I.C. Ștefănescu» ce are ateliere de croitorie pentru a le preluca, după care le vom steriliza. Avem stații de sterilizare la Spitalul «Parhon» și la Spitalul de Recuperare. Măștile vor fi folosite pentru a-i spriji pe toți cei care au nevoie de ele în aceste zile. Noi vom plăti la Colegiul «I.C.Ștefănescu» manopera, oamenii vor fi plătiți. Măștile le vom folosi împreună cu Direcția de Sănătate Publică și le vom da celor care au nevoie de ele”, a spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu