National

Gheboasă ar fi bătut un polițist în urmă cu 5 ani! Omul legii a avut nevoie de zeci de zile de spitalizare

Publicat: 10 aug. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Gheboasă ar fi bătut un polițist în urmă cu 5 ani Omul legii a avut nevoie de zeci de zile de spitalizare
Gheboasă este acuzat că a bătut un polițist în urmă cu 5 ani

Gheboasă ține, de câteva zile, prima pagină a ziarelor din România. Conform unor informații, Gheboasă ar fi bătut un polițist în urmă cu 5 ani, în momentul în care avea doar 16 ani. Alături de acesta au mai fost încă trei persoane, iar omul legii a avut nevoie de zeci de zile de spitalizare.

Recent, Zannidache a explicat de ce Gheboasă nu este principalul vinovat pentru versurile de la UNTOLD și de ce părinții nu trebuiau să-și lase copiii minori, în vârstă de 14-15 ani, să se ducă la un asemenea festival.

Gheboasă a bătut un polițist în urmă cu 5 ani

Gabriel Emil Gavriș (în vârstă de 21 de ani), cunoscut sub pseudonimul de „trapperul Gheboasă”, se află în calitate de inculpat într-un caz penal de ultraj și lovire, dosar ce este în curs de soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, după cum se reflectă în hotărârile emise de instanță și consultate de către G4Media.ro.

În același dosar, alături de alte patru persoane, Gavriș, care la momentul comiterii faptelor era minor, este adus la răspundere sub acuzația că, în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2017, au agresat un agent de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere. Această acțiune a avut drept pretext presupusa deschidere a unui dosar penal împotriva unuia dintre cei acuzați, întreprinsă de către polițistul victimă.

Controversatul trapper Gheboasă a generat ample discuții în sfera publică în ultima perioadă, în urma unui concert plin de conținut obscen susținut la Festivalul Untold din Cluj-Napoca. Ca urmare, Jandarmeria l-a sancționat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru utilizarea limbajului injurios, exprimări jignitoare sau licențioase, având potențialul de a tulbura ordinea și liniștea publică sau de a stârni indignarea cetățenilor și de a leza demnitatea și onoarea acestora. Cu toate acestea, artistul a afirmat că intenționează să conteste această sancțiune în fața instanței de judecată.

Conform detaliilor oferite în hotărârile Judecătoriei Târgoviște, în care polițistul rănit a exprimat nemulțumirea față de prelungirea urmăririi penale, acesta a cerut judecătorilor să impună procurorilor termene pentru soluționarea dosarului. Incidentul în cauză a avut loc în Municipiul Târgoviște, în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2017, când mai multe persoane, printre care se număra și Gavriș, au agresat un anumit V.P., care era agent de poliție la Brigada Rutieră. Motivul presupusei agresiuni a constat în faptul că acest agent de poliție inițiase un dosar penal împotriva unuia dintre indivizii implicați.

Zannidache îi ia apărarea lui Gheboasă

Într-o intervenție pentru un ziar, Gheboasă este apărat de Zannidache. Cel din urmă susține că nu este neapărat vina trapperului pentru cuvintele pe care minorii le-au auzit. Părinții ar trebuie să fie cei responsabili de ceea ce copiii ascultă sau urmăresc în mediul online sau fizic. De exemplu, Zanni a explicat că la show au fost prezenți copii în vârstă de 14-15 ani, copiii de care părinților nu prea le-a păsat.

În altă ordine de idei, primarul Clujului, Emil Boc a explicat faptul că organizatorii Untold au o mare responsabilitate pentru că nu au filtrat anumite cuvinte și expresii jignitoare pe care Gheboasă, cel care a bătut un polițist, le-a folosit pe scenă:

„ Acest artist ar trebui să înțeleagă că limitele libertății de exprimare există și nu pot avea incitări la discriminări și manifestări obscene contrare a bunelor moravuri. Vorbim de tânăra generație, pe care dacă nu o protejezi, ce valori va promova mai departe? (…) Este treaba autorităților statului să deceleze în ce măsură acele versuri, este vorba despre Consiliul Național al Audiovizualului, Consiliul Național de Discriminare dacă este cazul, Jandarmeria a aplicat o amendă considerând că acele versuri încalcă prevederile legale și reprezintă contravenție. Există o limită în oricine! Nimeni nu are voie să spună în public orice, oriunde, oricând, distrugându-ne valorile pe care o societate o are în construire (…). Când pui sigla UNTOLD, legitimezi pe foarte mulți, iar eu nu pot să spun să îl invite la ăla sau pe ăla. Dar brandul îi obligă să aibă o atenție sporită” a explica Emil Boc.

Așadar, pe lângă scandalul de la UNTOLD, Gheboasă ar fi bătut și un polițist, iar trapperul pare că are parte de o presiune uriașă în mediul online.

Comentarii
Adauga un comentariu