Actualitate

Gheorghe Piperea, despre suspendarea lui Klaus Iohannis: „Nu va pleca de unul singur. Nu are curaj!“

Publicat: 07 dec. 2020
Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea vorbește despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis în perioada următoare. Gheorghe Piperea scrie pe pagina sa de Facebook că urmează o instabilitate politică în Parlament și nu exclude posibilitatea ca președintele țării să fie suspendat, totul dacă „PSD și AUR își respectă alegătorii”.

„Vă vorbeam ieri de niște demisii. Primul care ar trebui să demisioneze – Johannis. Nu va pleca de unul singur, nu are curaj. Îl așteaptă multe dosare. Ca să poată avea în continuare guvernul «său», va trebui să înghită nește aur. Pe_ne_le și u_se_re nu sunt de ajuns. Va fi un deliciu să îl vedem cerșind voturi de la opoziție… Dacă PSD și AUR își respectă alegătorii, nu numai că nu îi vor permite lui Johannis încă un guvern al său, ci îl vor suspenda, în vederea demiterii de către popor“, este de părere Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea: „Orban și Barna ar trebui să demisioneze“

Avocatul consider că premierul Ludovic Orban și liderul USR Dan Barna ar trebui să-și dea demisia după ce au pierdut alegerile parlamentare.

„Pe treapta a doua a scării politice – Orban și Barna ar trebui să demisioneze. Nu au, însă, suficient simț al ridicolului. Vor fi demiși de “dujmanii” vechi sau conjuncturali din propriile partide. Nu vor fi nevoiți să revină la statutul de atârnători, ca și-au asigurat poziții de parlamentari, dar vor fi marginalizați. Ceea ce și merită, căci sunt niște non-valori toxice“, a scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

„Pe ultima treaptă – Băsescu, Ponta și Tăriceanu sunt istorie“

Gheorghe Piperea susține că „Băsescu, Ponta și Tăriceanu sunt istorie“ și nu mai e nevoie să își dea demisia.

„Pe ultima treaptă – Băsescu, Ponta și Tăriceanu sunt istorie. Nu mai e nevoie să își dea demisia. Vor fi încălțați curând și pregătiți pentru răcoare cu o multitudine de dosare.

PS Sunt bucuros că Johannis a fost pus cu botul pe labe și că Dan Zamfir a intrat în Parlament.

PPS Despre PSD – „meritul” pentru locul unu la alegerile de ieri îi aparține lui Johannis și nu are legătură cu “eforturile” lui Ciolacu & co. Din mimica facială de la tv (atât cât s-a putut vedea de după mască), Ciolacu părea că e un elev care nu știa de ce a trecut clasa… PSD și Ciolacu & Co vor avea în mine un critic, mai ales când se vor manifesta la fel de slugarnic cu Johannis ca și până acum sau când vor pune umărul la încălcarea drepturilor omului și a libertăților cetățenești sub pretextul pandemiei.

Din păcate, propunerea de premier făcută de Ciolacu îmi spune că PSD are toate șansele să devină noul PNL – torpilele au fost deja trase, prin racolările idioate de pesediști de către Orban & Johannis”, a mai scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Scârțâie scaunul lui Dan Barna la USR

Rezultatul slab la alegerile parlamentare ar putea aduce „decapitarea“ lui Dan Barna din fruntea USR.

Din ce în ce mai multe voci cer demisia lui Dan Barna de la conducerea USR PLUS. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat că USR este un partid cu o democrație internă foarte diferită de a celelalte formațiuni politice, cu o viață tumultoasă, în care colegii își exprimă opinia. „Vom face o analiză”, a spus Moșteanu, subliniind totuși meritele lui Dan Barna, care a adus partidul la un scor dublu față de 2016.

„Va fi o analiză în partid. Sunt județe care au făcut o treabă foarte bună, altele mai puțin bună”, a spus Moșteanu. „Vom avea congres în câteva luni. Când fuziunea (cu PLUS) rămâne definitivă, avem trei luni să facem congres. Vom alege conducerea partidului, în fiecare filială, și nu vom mai avea copreședinți, birouri reunite, ci câte o singură structură, un singur președinte. E un moment în care partidul își va spune cuvântul”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Adauga un comentariu