Eveniment-Social

Gheorghe Ștefan Neagu este noul director interimar de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Ce mare problemă a rezolvat deja

Publicat: 10 dec. 2022
Gheorghe Ștefan Neagu este noul director interimar de la Școala Populară de Arte Titel Popovici. Ce mare problemă a rezolvat deja
Gheorghe Ștefan Neagu este noul director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

Consiliul Județean Iași l-a numit pe profesorul Gheorghe Ștefan Neagu pe postul de director interimar pentru Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. La doar o săptămână de când acesta a fost numit pe această funcție a reușit să obțină salariile profesorilor ce nu au fost plătiți de mai bine de două luni de zile. Acesta își dorește să poată remedia problemele cu care se confruntă școala și ia în calcul varianta de a își depune dosarul pentru postul de manager al instituției

Gheorghe Ștefan Neagu are o vechime de 41 de ani în muncă, dintre care 28 de ani de vechime în învățământ. Este profesor de aproximativ 14 ani la Școala de Arte Iași, unde ține cursul de „Predarea dansului popular românesc și a folclorului coregrafic românesc”.

Profesorul își dorește să coordoneze eficient instituția. Acesta vrea să ofere condiții excelente de lucru cadrelor didactice, ca beneficiarii să obțină rezultate extraordinare. În prezent, la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” se organizează concurs de dosare pentru postul de manager al instituției.

cladire scoala arte Iasi
Gheorghe-Ștefan Neagu are o vechime în muncă de 41 de ani

Gheorghe Ștefan Neagu a fost numit director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

 doua persoane stau de vorba la o masa
Profesorii nu au luat salariul de mai bine de două luni de zile

Până la definitivarea concursului pentru noul post de manager al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, instituția de învățământ avea nevoie de un director interimar. Profesorul Gheorghe Ștefan Neagu a fost numit pe această poziție de către reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Iași.

„Cred că am fost numit pe această funcție datorită competenței și a rezultatelor pe care le-am avut în toți acești ani. Mi-am dedicat toată viața culturii și am demonstrat că sunt foarte implicat în activitatea pe care o desfășor. Îmi închei activitatea într-un mod foarte frumos și mă onorează această poziție. Am 14 ani de când sunt la Școala de Arte și 28 de ani la Liceul de Artă.

Am creat și o școală în Iași, de etnografie și folclor. Sper să mă descurc și să reușesc să aduc câteva îmbunătățiri pentru cadrele didactice, elevi și pentru instituția în sine”, precizează Gheorghe Ștefan Neagu, director interimar al Școlii Populare de Arte.

Concursul de proiecte pentru postul de manager al instituției de învățământ se desfășoară în luna decembrie 2022. Rezultatul final va fi anunțat pe data de 31 ianuarie 2023.

doua persoane dau mana
Experiența profesorului a fost luată în calcul pentru funcția de director interimar

Profesorul și-ar putea depune dosarul pentru postul de manager al școlii

cadire scoala de arte Iasi
Profesorul se gâdește să aplice pentru postul de manager al instituției

Gheorghe Ștefan Neagu nu exclude varianta de a concura pentru postul de manager al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”. Cunoaște deja neregulile și este familiarizat cu sistemul, iar experiența pe acest domeniu îi oferă un avantaj demn de invidiat.

„Ar trebui să mă hotărăsc rapid, concursul este în curând. Toată lumea îmi spune să mă înscriu, probabil voi face acest lucru. Nu aș avea foarte mult de lucru, întrucât sunt familiarizat cu procesul. Nu sunt probleme foarte mari în cadrul școlii. Profesorii și-au continuat activitatea, copiii au venit în mod regulat la cursuri, dar există totuși câteva aspecte la care trebuie lucrat.

Una dintre problemele cu care s-a confruntat școala a fost lipsa salariilor, în ultimele două luni. Am reușit ca într-o săptămână de când sunt la conducerea unității de învățământ să obțin banii pentru toate cadrele didactice”, a mai adăugat profesorul.

Gheorghe Ștefan Neagu a mai precizat faptul că instituția are nevoie de personal calificat pentru activități de contabilitate și secretariat. În această perioadă se află în discuții cu cei din CJ Iași pentru a putea scoate la concurs posturile respective. În primul rând, școala trebuie să aibă capacitatea de a funcționa corect, precum o instituție, astfel că restul problemelor pot fi rezolvate cu ușurință.
Comentarii
Adauga un comentariu