Magazin

Ghid de bune maniere – Cum se mananca pizza

Publicat: 29 mart. 2015

Pizza se numara printre cele mai populare feluri de mancare din lume. Iata cum se consuma acest preparat putin pretentios. Cand o mancam direct cu mana si cand folosim cutitul si furculita?

„Este acceptat sa mancam pizza folosindu-ne propriile ustensile: degetelele si mana? Da, pentru ca este un aliment pe care il gasim in mediul non-formal. Asta inseamna ca nu este o intalnire pretentioasa”, spune Karina Nagy, consilier de eticheta.

Citeste si Ghid de bune maniere – Uram sau nu sanatate cand cineva stranuta?

„Ca sa fie clar pentru toata lumea: cand pizza este triunghi, pun mana. Cand pizza este patrat sau dreptunghi, folosesc cutit si furculita. Chiar daca este un aliment intalnit in mediul non-formal, sunt persoane care au pofte si asta inseamna ca pot sa gasesc chiar la un restaurant pretentios, in meniu, oferta de pizza. In schimb, acea pizza va fi altfel facuta, umplutura va fi pusa avand o textura extrem de cremoasa, extrem de fragila si atunci categoric se va imprastia daca folosesc mana, folosesc cutit si furculita”, mai spune Karina Nagy.

Citeste si Ghid de bune maniere – E politicos sa cerem parola de wireless cand suntem in vizita?

„Daca suntem la un pranz de afaceri si avem un interlocutor extrem de pretentios, dar cu care vrem sa semnam un contract, este un partener de afaceri, poate cineva venit din strainatate cu care luam pranzul si suntem in mediul de afaceri, atunci categoric vom folosi cutit si furculita, degustand o felie micuta de pizza. Pentru ca o persoana educata nu o sa manance niciodata foarte mult”, sfatuieste consilierul de eticheta.loading...

Adauga un comentariu