Eveniment-Social

„Ghid de identitate culturală românească”, lansat la Palatul Culturii din Iași

Publicat: 12 nov. 2020
Palatul Culturii din Iași

Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași – Editura Palatul Culturii și Academia Română – filiala Iași – Institutul de Filologie Română „A. Philippide” anunță organizarea evenimentului de lansare a volumului „Din clasă, acasă. Ghid de identitate culturală românească”. Totul în data de 14 noiembrie 2020, ora 13:00, la Palatul Culturii, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei, în cadrul expoziției „Treceri”

La Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași – Editura Palatul Culturii și Academia Română – filiala Iași alături de Institutul de Filologie Română „A. Philippide” anunță organizarea evenimentului de lansare a volumului „Din clasă, acasă. Ghid de identitate culturală românească”. Activitatea este programată în data de 14 noiembrie 2020, ora 13:00, la Palatul Culturii, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei, în cadrul expoziției „Treceri”.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook, pentru o adresabilitate cât mai mare, inclusiv peste hotare

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook, pentru o adresabilitate cât mai mare, inclusiv peste hotare, ținând cont că Ghidul s-a născut din necesitatea de a răspunde exigenței educatorilor români din străinătate de a arăta copiilor „normalitatea” migrației, concomitentă cu „firescul” românității din Diaspora. Vor lua cuvântul coordonatorul volumului, Alexandru-L. Cohal, Ioana Repciuc, Adina Hulubaș, Dan-Gabriel Sîmbotin, Florin-Teodor Olariu, Veronica Olariu. Spațiul pentru această lansare de carte nu a fost ales întâmplător, expoziția „Treceri” fiind organizată de Muzeul Etnografic al Moldovei și Institutul de Filologie „A. Philippide” ca parte a proiectului „Migrație și identitate în spațiul cultural românesc”, în contextul căruia a fost publicat și volumul „Din clasă, acasă. Ghid de identitate culturală românească”.

Proiectul este coordonat de acad. Victor Spinei și finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării din România

Proiectul este coordonat de acad. Victor Spinei și finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării din România, CCCDI-UEFISCDI. Acesta are ca obiective dezvoltarea infrastructurii specifice și a resursei umane pentru cercetări de lungă durată; elaborarea de metode, modele și teorii privind relația dintre migrație și identitate și verificarea acestora pe baza unor studii de caz românești; creșterea vizibilității științei românești pe plan internațional; dezvoltarea componentei de cercetare din cadrul instituțiilor partenere cu potențial de creștere și relansarea unor domenii de cercetare în centrele de tradiție academică; livrarea către autorități publice, comunități și asociații culturale din Diaspora, agenți economici a unor studii de impact, suporturi didactice, asistență tehnică de înalt nivel în domeniul gestionării fenomenului migrațional, al păstrării și dezvoltării patrimoniului și al identității culturale. Deschiderea activității va avea loc on-line, sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la ora 13:00, pe https://www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi.

Adauga un comentariu