Lifestyle

Gonartroză tratament naturist. Cum puteți trata osteoartrita genunchiului cu remedii naturiste

Publicat: 07 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gonartroză tratament naturist. Cum puteți trata osteoartrita genunchiului cu remedii naturiste
Puteti trata gonartroza piciorului daca boala este intr-o faza incipienta

Gonartroză este o boală degenerativă a articulațiilor provocată de degenerarea cartilajului până la distrugerea completă a acestuia. Boala aftectetaza țesutul cartilajului, care devine mai subțire și își pierde funcția de absorbție a șocurile provocând frecarea articulațiilor osoase. Acest lucru duce la disconfort fizic și durere. Abilitatea de a merge este afectată, apărând și rigiditate în articulații sau șchiopătare. Lipsa tratamentului poate duce la dizabilități.

Tratament naturist pentru gonartroză

Tratarea artrozei genunchiului acasă ajută la ameliorarea inflamației, ameliorarea durerii și îmbunătățirea circulației sângelui și a mobilității membrelor. În combinație cu terapia complexă, tratamentul naturist reduce aportul de pastile, stimulează regenerarea țesuturilor și accelerează reabilitarea. Acasă se folosesc infuzii din plante medicinale, comprese și unguente.

Plante medicinale pentru tratarea gonartroză

Tratamentul naturist pentru artroză articulației genunchiului cu plante medicinale a fost folosită de mult timp. Este deosebit de eficient într-un stadiu incipient al bolii, când modificările țesutului cartilajului abia încep. Din cauza lipsei de nutrienți, își pierde elasticitatea. Infuziile cu plante medicinale ajută organismului cu vitaminele și mineralele necesare.

  • previne dezvoltarea bolii;
  • completează substanțele nutritive care lipsesc;
  • întărește sistemul imunitar;
  • îmbunătățește metabolismul;
  • elimină toxinele;
  • accelerează procesul de regenerare a țesuturilor.

Plante folositoare pentru articulații: soc, urzică, merișor, lemn dulce, ienupăr, trifoi, iarbă de grâu. Acestea se pot utilizează  sub forma de comprese sau loțiuni. Ele ajută la ameliorarea durerii, tratarea umflăturilor, creșterea fluxului sanguin, ameliorarea spasmelor musculare.

Infuzii și tincturi pentru tratarea gonartroză

În scopuri naturiste, se prepară infuzii și tincturi alcoolice, care pot utilizate pentru o lungă durată de până la 2-3 ani, cu o pauza lunară de 7 zile. Pentru acest tratament naturist, plantele sunt lăsate în apă călduță timp de 15-20 minute. Puteți prepara tratamentul și într-un termos în care lăsăți plantele timp de 30 de minute.

Pentru tincturi, utilizați alcool sau vodca. Puneți ierburile într-un recipent de preferabil din sticla peste care turnați alcool. Sigilați bine recipientul și țineți-l într-un loc întunecat pentru 10-20 zile. Se consumă câteva picături înainte de mese sau de culcare .

Ceaiul din curcuma și ghimbir este eficient pentru articulațiile dureroase, întărește organismul și îmbunătățește procesele metabolice. Se amestecă ghimbirul zdrobit și pudra de curcuma în proporții egale la care se adaugă și un vârf de scorțișoară. Se toarnă apă clocotită peste și se lasă să se infuzeze. Se lasă la răcit apoi se adaugă un pahar de chefir și o lingură de miere de albine. Se bea cate 100ml o dată pe zi timp de 2 săptămâni.

Ceai de urzică și pătrunjel. Se amestecă cantități egale de urzică, rădăcină de pătrunjel, flori de soc și coajă de stejar. Se pune cam 100g din amestec într-un termos, se toarnă 400 ml de apă clocotită și se lasă să se infuzeze. Se bea 200 ml de 2 ori pe zi timp de 2 săptămâni.

Comprese naturiste pentru tratarea gonartroză

Compresele pentru o articulație care încep să doare sunt din frunze de plante proaspete și din sucul lor.

Adesea frunzele de hrean și de brusture sunt utilizate pentru durerile articulare. Au un efect decongestionant și ameliorează durerea. Frunzele proaspete sunt potrivite pentru aceste scopuri. Frunza verde scufundată în apă clocotită și apoi este aplicată pe genunchiul dureros noaptea și fixând-o cu un bandaj. Primele rezultate sunt vizibile după 2-3 proceduri. Este necesar să se facă cel puțîn 10 comprese.

Frunza de varză este un analgezic natural și are multe oligoelemente benefice. Se alege o frunză proaspătă de varza, faceți câteva tăieturi sau bateți-o ușor cu un ciocan sau cu cuțitul. Aplicați frunza pe articulația dureroasă, înfășurați-o în plastic și fixați-o cu o eșarfă. Puteți unge interiorul foii cu miere. Tratamentul naturist cu varza este de maxim 30 de zile.

Păpădia este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale benefice. Umpleți un borcan de jumătate de litru cu flori galbene și umpleți-l cu alcool sau ulei. Frecați articulația genunchiului cu soluția de păpădie. Tratamentul trebuie să dureze maxim 30 de zile.

Adauga un comentariu