International

Grecia este în alertă! Au intrat migranți infectați cu noul coronavirus

Publicat: 10 aug. 2020
Grecia este în alertă! Au intrat migranți infectați cu noul coronavirus
Grecia este în alertă! Au intrat migranți infectați cu noul coronavirus

Grecia este în alertă! Au intrat migranți infectați cu noul coronavirus.

Luni, autoritățile locale au anunțat că pe insula Lesbos din Grecia au ajuns migranţi infectați cu SARS-CoV-2.

Este vizată insula Lesbos. Grecia este în alertă!

Virusul a fost descoperit la un grup de migranţi veniți săptămâna trecută pe mare, din Turcia; 17 din cei 38 prezentau simptome de COVID-19 şi au fost testaţi pozitiv. Ei vor rămâne izolaţi timp de două săptămâni în lagărul Kara Tepe, apoi vor fi testaţi din nou.

Autorităţile din Grecia impun carantina tuturor migranţilor sosiţi în insule, ca măsură preventivă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Dezastru de proporții în Grecia! Insula Evia a fost lovită de inundații

Duminică, autoritățile au anunțat că la nord-est de Atena au avut loc câteva evenimente nefericite. Astfel că, pe insula grecească Evia, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii de proporții.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri. Dezastru de proporții în Grecia!

Multe dintre victime au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor. De asemenea, a fost găsit și un bebeluș. Salvatorii caută în continuare două persoane date dispărute.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri pentru a ajuta la scoaterea apei din locuinţe şi vehicule. Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

„Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit”, le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului. „Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a spus acesta. Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.

Luni, premierul Kyriakos Mitsotakis este aşteptat, la rândul lui, să viziteze regiunea.

Vremea extremă face deseori victime în Grecia. În noiembrie 2017, viituri devastatoare au lovit orașul Mandra, situat la vest de Atena. Atunci, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa. Anul trecut, în iulie, şapte oameni au murit într-o furtună produsă în nordul Greciei.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 2729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 09.08.2020 (10:00) – 10.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 29 de decese (18 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 la categoria 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

Adauga un comentariu