Actualitate

Gripa și coronavirusul au băgat spaima în ieșeni! Sute de tineri s-au înghesuit pe holurile unui spital din Iași! Nu au vrut să plece fără tratament

Publicat: 21 feb. 2020

Situație fără precedent la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Peste 100 de pacienți se adresează în numai 24 de ore spunând medicilor că se auto-suspectează că ar suferi de coronavirus sau de gripă. Majoritatea sunt tineri, iar medicii nu-și găsesc cuvintele să le mai explice că după un simplu strănut nu trebuie să mergi direct la spital. Mai mult decât atât, holurile spitalului sunt atât de aglomerate, încât medicii abia își mai pot face loc să traverseze de la un cabinet la altul.

„Extrem de mulți pacienți, majoritatea tineri, se adresează spitalului cu simptome pe care le asociază cu gripa sau coronavirusul. De fiecare dată le explicăm că trebuie să meargă mai întâi la medicul de familie și numai în cazuri grave să se adreseze spitalului. Tinerii, ancorați în social media trăiesc mai mult în lumea virtuală și nu în cea reală. Își închipuie diverse afecțiuni, citesc simptomele pe internet și se auto-diagnostichează. Pe holurile spitalului au mai multe șanse de a lua o bacterie, un virus, un microb, decât acasă”, spun reprezentanții spitalului.

Medicii susțin faptul că mai puțin din jumătate dintre ieșenii care se adresează spitalului prezintă forme de viroze respiratorii.

Adauga un comentariu