Sport

Grupa A de la EURO 2020 s-a încheiat cu meciurile Italia – Țara Galilor 1-0 și Elveția – Turcia 3-1

Publicat: 20 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Grupa A de la EURO 2020 s-a încheiat cu meciurile Italia - Țara Galilor 1-0 și Elveția - Turcia 3-1
Mai multe recorduri pot fi doborâte la Euro 2020. Jude Bellingham ar putea deveni cel mai tânăr fotbalist din istoria turneului final.

Grupa A de la EURO 2020 s-a încheiat cu meciurile Italia – Țara Galilor 1-0 și Elveția – Turcia 3-1.

Italia a câștigat grupa cu număr maxim de puncte și merge în optimi. În fazele eliminatorii a obținut calificarea și Țara Galilor, de pe locul secund, cu patru puncte.

EURO 2020 | Italia – Țara Galilor 1-0 și Elveția – Turcia 3-1

Galezii au încheiat la egalitate cu Elveția, dar au profitat de golaverajul superior. Naționala lui Vladimir Petkovic speră acum să acceadă în optimi de pe unul dintre cele mai bune patru locuri 3. În schimb, Turcia este eliminată de la EURO 2020, terminând cu trei eșecuri și un golaveraj 1-8.

Italia s-a impus la Roma contra Țării Galilor, într-o partidă arbitrată de Ovidiu Hațegan. Unicul gol al meciului a fost reușit de Matteo Pessina, jucătorul Atalantei, care a deviat în poartă o centrare din lovitură liberă a lui Verrati, în minutul 39.

Ovidiu Hațegan a avut o partidă destul de complicată, însă deciziile sale au părut să fie cele corecte. Românul a eliminat din nou un jucător la EURO 2020, în minutul 56 al partidei de la Roma, când i-a arătat direct cartonaș roșu galezului Ampadu, pentru un fault dur asupra lui Bernardeschi.

În celălalt meci al grupei, disputat la Baku, Elveția și Turcia s-au întrecut în goluri spectaculoase. Naționala lui Petkovic a dus scorul la 2-0 după 26 de minute, în urma reușitelor spectaculoase ale lui Seferovic și Shqiri, iar Kahveci a redus din diferență în minutul 62.

Rezultatul final a fost stabilit de Shaqiri, în minutul 68, când jucătorul lui Liverpool a stabilit scorul final după o fază colectivă de toată frumusețea.

Adauga un comentariu